Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 29 april 2010

Billström pressar skånska kommuner att lova platser till flyktingbarnen

Migrationsverket räknar med att 2800 – 3000 ensamkommande unga män anländer till Sverige i år. Den ensamkommande migrationsminister Tobias Billström (M) har därför satt som mål att få fram minst 150 platser i skånska kommuner åt de s k barnen, påfallande ofta i 18-årsåldern från Afghanistan och Somalia.

I förra veckan ställde SVT Sydnytt skånska kommuner mot väggen och i sann korrekt andra ville ha svar på hur många som var villiga att ta emot unga män. Svaret blev då att 80 av 150 utlovade platser var på gång.

Men så anlände Billström igår till Malmö för att pressa kommunerna. Och nu hade man ändrat sig. Minst 110 platser lovar nu kommunerna, kanske upp till 123 plats i dagsläget. Kommuner som tidigare inte velat lova någonting, som Kävlinge, Hässleholm och Kristianstad, ville idag bidra med platser. Men det fanns också kommuner som inget ville lova.

- Vi har en oerhört stor spontaninflyttning och därför har vi inga diskussioner för närvarande om att öppna den här typen av boende, säger Cecilia Brorsson (M), Landskrona.

Migrationsminster Tobias Billström är inte helt nöjd. Han hoppas dock att man slipper lagstifta för att få kommunerna att ta sitt ansvar..

- Tvånglagstiftning vore ett nederlag, men om inte de här platserna omvandlas till konkreta överenskommelser kan lagstiftning blir aktuell, säger migrationsminister Tobias Billström.

SVT



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: