Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 10 april 2010

Åldringsrånare i Malmö fast

Den två 17-åringarna hade spanat efter ett lämpligt rånoffer och utsåg den handikappade 83-åringen som gick med rollator.

Det var vid 18.30-tiden den 1 maj som rånarna slog till mot den försvarslösa 83-åringen i dennes bostad. De knackade på och uppgav att de kom från hemtjänsten.

– Mannen hade ingen anledning att misstänka något annat utan han öppnade dörren, berättar Glen Sjögren på Malmöpolisens ungdomsrotel, för Skånskan.

17-åringarna, som var maskerade och beväpnade med en kolsyrepistol, stormade in i lägenheten och slog mannen i huvudet med pistolkolven och tvingade sedan ner honom på sängen. Mannen mottog flera slag och fick sårskador i ansiktet. Rånarna sökte igenom lägenheten men hittade inga pengar, varpå de tvingade den gamle mannen att själv plocka fram pengar. Bytet blev 4000 kr pch mannens bilnycklar.

Efter att polisen utfört dörrknackning i området och s.k. inre spaning leddes de till den ena 17-åringen, som  hämtades in till förhör i tisdags och anhölls. Till en början kom inte mycket fram, men sen erkände han allt. 17-åringen pekade ut sin kumpan, som även han anhölls på torsdagen, och förklarade rånet med att ”kompisen behövde pengar”. På fredagen begärdes båda häktade på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. De båda är kända av polisen sedan tidigare för bl.a. väskryckning och ungdomsrån.

Skånskan



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: