Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 mars 2010

Invandrargangster slog ihjäl 78-årig tant i Landskrona

Video:Den 78-åriga kvinna som på måndagseftermiddagen misshandlades på parkeringsplatsen utanför Hemköp i Landskrona har avlidit. Beslutet att avbryta alla behandlingar togs av läkare tillsammans med anhöriga då det stod klart att skadorna var omöjliga att operera. En kort stund efter beslutet avled kvinnan.
Det var i måndags som hon föll till marken och slog i huvudet efter ett att hon fått ett slag i ansiktet av en man i 20-30 årsåldern.

Polisen är förtegen om man har någon misstänkt men säger att utredningen går framåt. Samtidigt uppmanar man fler vittnen att höra av sig.
Vi har fått in många och bra tips, säger Göran Hassel, informatör på polisen i Helsingborg.
Men vi skulle vilja komma i kontakt med folk som varit på platsen då det hände. Både de som sett händelsen med egna ögon men även de som varit på köpcentrumet men inte sett själva misshandeln. Det måste ha funnits en hel del folk där då det hela skedde, säger Hassel vidare.

Att många känner obehag för att vittna har Göran Hassel full förståelse för men förklarar att det går bra att vara anonym.

Det viktiga är att vi får reda på vad som hänt så att vi kan gripa våldsverkaren. Det är klart att det är viktigt med folk som kan vittna men det går bra att vara anonym också. Vi tar emot all information.
Uttalande från Torkild Strandberg, Kommunstyrelsens ordförande (FP), Cecilia Brorsson, kommunstyrelsens vice ordförande (M) och Niklas Karlsson, kommunstyrelsens andre vice ordförande (S).

- Det är med sorg och bestörtning vi tagit del av nyheten att kvinnan
som misshandlats på en parkeringsplats i Landskrona avlidit.
- Våra tankar går till hennes anhöriga och främst hennes make som bevittnade dådet. Vi fördömer denna handling. Våld, i alla dess former, är oacceptabelt och ska bekämpas.
- Det är viktigt att polisen nu griper den skyldige så att denne kan
lagföras. Samhället måste agera resolut och handfast vid denna typ
av våld och kriminalitet. Landskrona Stad har under tisdagen erbjudit polisen alla sina resurser i den mån de kan bidra till att klara upp detta dåd.

Sändes: 2010-03-31

Ursprungsartikel
Källa: MXCartoons YouTube Channel (importerat inlägg)

Inga kommentarer: