Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 25 januari 2010

Det nya Sverige: fyra anhållna efter skottlossning i morse


Det var vid fyratiden på söndagsmorgonen som boende i området väcktes av skottlossningen på Dimvädersgatan. Vid en teknisk undersökning fann polisen flera tomhylsor samt blodspår ute på gården. Polisen kunde sedan knyta fyra välända män i åldrarna 18- 28 år har kunnat knytas till området. Nu sitter de anhållna misstänkta för mordförsök.

Polisen har sökt efter skottskadade personer på sjukhusen i Göteborgs-området utan resultat. Polisen behöver ytterligare information från vittnen som i samband med händelsen samt information om eventuellt skadade personer.

- Den som vet något om händelsen kan höra av sig till oss på telefon 031- 739 25 02, säger Björ Blixter vid Göteborgspolisen.

GP

Arkivet

Avrättningen på Dimvädersgatan september 2008

Två grupper av unga beväpnade män möttes vid pannhuset på Dimvädersgatan. Skottlossning utbröt. En dog. Offret Andreas Oskarsson var medlem i Bandidos undergruppering X-team och de tre då åtalade tillhör kretsen kring Hells Angels undergruppering Red & White crew.

Mordet beskrevs som en ren avrättning. Vid skottlossningen träffades Andreas Oskarsson först av flera hagelskott. Väl liggande ner har han träffats av fem skott i form av kulammunition som träffat honom i huvudet och i handen. Skottskadorna i huvudet medförde omfattande
skall- och hjärnskador.

Tingsrätten

  • Sirak Fissahaye, född 1982-08-24. Medborgare i Eritrea. Fick 10 års fängelse för medhjälp till mord
  • Edis Alihodzic, född 1982-07-20. Fick elva års fängelse för medhjälp till mord

Göteborgs tingsrätt, B 9187-08

Hovrätten

Överklagat avgörande

  • Sirak friades helt
  • Edis straff sänktes till 4 års fängelse

Hovrätten för Västra Sverige, B 9187-08




Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: