Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 30 december 2009

Stoppa lavinen i Europa?


När går lavinen?
Problemet med 08-docenten i filosofi, Martin Peterson, att han antagligen bara lärt sig Marx och Hegels syn på förändringarnas uppkomst. På samma sätt trodde Honecker i Östtyskland att muren var evig. Den ingick som ett naturligt trappsteg i den historiska materialismens gradvisa utveckling mot det socialistiska himmelriket. Men folket ville ha sin egen himmel.

Plötsligt blev det stopp. Plötsligt sprang alla på en gång åt ett annat håll än makthavarna. Den försokratiske filosofen Herakleitos vet exakt vad jag menar. Han kallar det dualism och plötsliga förändringar. Svåra att förutspå, omöjliga att stoppa.

Jo visst påminner vårt skeende om det i dagens Iran, precis som Robsten säger. Och vi ska inte utesluta att våld kommer även hos oss när babblet från 08:as "filosofer" visar sig ofruktbart och verkningsklöst.

Detta är en kraft starkare än den som fällde muren. Snart lika stark som den som fällde nazismen. En kraft på väg att detonera i hela Europa, en laddning som ackumulerats under årtioende genom massimport av kulturer som inte hör hemma hos oss. När vi inte längre slåss för vår frihet utan för våra liv då kommer du se krafter i Europa du inte sett sedan goternas, germanernas, frankernas och anglo-saxarans tid. Du kan läsa om dessa ofantliga naturkrafter, inte bara hos grekerna utan även hos skandinavierna och persierna.

Stå gärna i vägen bäst du kan, Martin Peterson, men vi är många som kommer att försvara oss. Vi tillhör inte längre oss själva, vi är del i en Tsunami, ett snöskred, en jordbävning. Vi är Europas nya lavin. Stå inte i vägen, Martin! Det kommer att göra så in i helvete ont. Ref: Svd

Posted in politik, Uncategorized


Ursprungsartikel
Källa: Gotiska Klubben (importerat inlägg)

Inga kommentarer: