Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 31 december 2009

Pensionär örfilade ung invandrarkille som cyklade bland cafébord – fick dagsböter


Pensionären Ronald Fasth som örfilade en 12-åring som busade i Folkets park i Värnamo döms för misshandel och får betala 30 dagsböter, totalt 3000 kr. Även om han har erkänt gärningen är Ronald Fasth besviken över att domstolen inte tagit hänsyn till ungdomarnas beteende.

– Jag ångrar inte att jag gav honom örfilen men att det skulle bli så mycket av det trodde jag aldrig, säger Ronald Fasth.

Ronald Fasth har arbetat ideellt i Folkets park sedan början av 60-talet och säger att det sedan flera år tillbaka har varit stora bekymmer med ungdomar som kommer dit och förstör.

– Ibland kan de vara 15 stycken. Vi har sagt till dem att de gärna får vara där om de sköter sig men de förstör och lever bus, som att elda och fimpa cigaretter på bordet. Då har vi sagt till dem att de inte får vara inne på serveringen men de struntar i det, säger Ronald Fasth.

När en 12-åring kom cyklande först på minigolfbanan och sedan in på verandan bland serveringsborden den 12 juli i år slog Ronald Fasth honom med öppen handflata. Ord står mot ord om hur många örfilar pojken fick. Händelsen ledde till tingsrättsförhandlingar i Jönköping den 17 december. Hundratals pensionärer slöt då upp för att visa sitt stöd för 70-åringen.

”Att ett barn visar bristande respekt inför en vuxen kan aldrig av den vuxne åberopas som någon typ av förmildrande omständighet när det gäller att använda våld mot barnet”, skriver tingsrätten bland annat i domen.

Ronald Fasth är tacksam för det stora stöd han fått från många pensionärer i hela landet.

Länkar

SVD
SR Jönköping
PI - tidigare post; länk till SR-intervju med det uppkäftiga invandrargänget

Bidra till böterna

De av er som vill stötta Ronald ekonomiskt kan sätta in valfri summa på något av våra konton, Payson eller Paypal, så ska vi vidarebefodra totalsumman om ca två veckors tid då vi har hans adress. Glöm inte skriva ”Bidrag till Ronald” när ni överför pengarna på de olika kontona.

Våra donationskonton

Vi återkommer med resultatet och förhoppningsvis några ord från Ronald själv.



Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: