Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 november 2009

Patrik Ohlsson (SD) ger svar på tal

SD visar sitt verkliga ansikte

”Bristen på förståelse för andras villkor kan knappast illustreras tydligare än SD:s agerande i Vellinge, skriver Hans Wallmark (M). Sverigedemokraterna har en längre tid försökt visa upp ett bredare parti som uppges intressera sig för många frågor. Det är en strategi som visat sig vara ganska framgångsrik. Även om det misslyckades att nå en parlamentsplats i europavalet 7 juni har ökat stöd kunnat noteras i opinionsmätningar. Stor medial uppmärksamhet visades också då partiet samlades till beslutande möte i Ljungbyhed. Men nu har väl SD ändå visat sitt riktiga ansikte då ungdomsavdelningen arrangerade ett opinionsmöte i Vellinge! Val av plats och tidpunkt visar tydligt vilken fråga det är Sverigedemokraterna brinner för.”

Svar på Hans Wallmarks debattartikel "SD visar sitt verkliga ansikte", den 26/11

Mellan 5 och 25 miljoner människor vill utvandra till Sverige, enligt opinionsinstitutet gallup.com. Våra nordiska grannländer är märkbart mindre attraktiva (p.g.a. en hållbar invandringspolitik?). (Över)tron att livet ska bli bättre i ett rikare land är en stark drivkraft bakom dagens migration.

De s.k. flyktingbarnen är i det närmaste konsekvent unga män som hävdar en ålder av 16-17 år. Ofta saknar de papper, vilket gör att deras ålder inte med säkerhet kan avgöras. En del av dem ser ut att med god marginal ha fyllt 20. Är det inte rätt naivt att avfärda varje kritik med att de är "barn" och därför inte kan förväntas bevisa sina asylskäl?

En ensamkommande kostar ca 1900 kr per dygn. För att ge lite perspektiv: För 70 kr kan 47 barn få vaccinationsskydd mot mässling. För 250 kr kan livet räddas på ett svårt undernärt barn. För 1000 kr får man 4 kirurgiska kit för att behandla splitterskador, vilket bl.a. drabbar civila i Afghanistan när de träffas av bomber i ett krig som moderaterna aktivt stödjer.

Ni moderater pratar gärna om att använda skattebetalarnas pengar effektivt. Det borde vara extra viktigt när det gäller hjälp till andra länders utsatta medborgare, men istället för att använda dem till hjälp för massorna i deras närområden, slösar ni bort dem på att ett lyckligt (?) relativt fåtal ska kunna bosätta sig i Sverige.

Sverige är attraktivt. Antalet asylsökande unga män skulle utan vidare kunna femdubblas på kort tid. Vad gör Sveriges regering när kommunerna inte räcker till, fastän kanske 100% av dem böjer sig? Var finns tankarna på att dra lärdom av hur våra grannländer gjort för att få ner invandringsströmmarna till en hållbar nivå? Eller har det gått så mycket prestige i frågan att ni inte kan ändra er?

Vellinge var den enda skånska kommun där Sverigedemokraterna inte fick kommunala mandat 2006. Väljarna gjorde misstaget att lita på att moderaterna där skulle föra SD's politik, åtminstone lokalt i invandringsfrågan. Fr.o.m nu vet väljarna vad som gäller även där.

Patrik Ohlsson
Ordförande i SD Ängelholm
Kommunfullmäktigeledamot

Min gode vän Patrik från Ängelholm är en utomordentligt duktig skribent, saklig och rak på sak. Jag har länge försökt värvar Patrik till att bli skribent på bloggen, men än så länge har jag inte lyckats. Läs och njut av det svar Patrik ger Hans Wallmark (M).

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Technorati technorati tags: , , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Dragan Klaric (medlem)

1 kommentar:

UncleBob sa...

Jag valde att lägga upp ett filmklipp där ett flertal "ensamkommande flyktingbarn" visas på bild.

Det orimliga i att bedöma dessa som "barn" borde få vanligt folk att reagera skarpt och sparka ut dessa politiker med bristande verklighets uppfattning.

UncleBob