Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 30 november 2009

Demokratin segrade i Schweiz..

Jubel hos ytterhögern

Samtidigt som muslimer världen över reagerar med bestörtning över Schweiz nej till minareter så jublar ytterhögerpartier över hela Europa, däribland Sverigedemokraterna, över resultatet. ”Minareterna är en av de främsta symbolerna får såväl mångkulturalismen som islamiseringen av Europa”, sade partiledaren Jimmie Åkesson i ett uttalande.

Muslimer bestörta över minaretförbud

22 av Schweiz 26 kantoner, totalt 57,5 procent av väljarna, röstade ja till att göra Schweiz till det första landet i världen med totalförbud mot att bygga minareter, alltså muslimska bönetorn.
-Detta är inte bara en attack mot religionsfriheten, utan också ett försök att förolämpa det muslimska samfundet i och utanför Schweiz, sade Egyptens stormufti Ali Gomaa, en av sunniislams ledande skriftlärda, enligt nyhetsbyrån Mena.

Schweiziskt nej till fler minareter

Med över 57 procent av rösterna i söndagens folkomröstning sade invånarna i Schweiz nej till fler byggen av minareter i landet. Utslaget är besvärande för både regering och parlament som avvisat förslaget om byggstopp för muslimska bönetorn.

Schweizarna visar vägen i kampen mot islamiseringen av Europa. Varför är det så svårt för alla andra att acceptera att det schweiziska folket i demokratisk ordning har röstat i ett demokratiskt val att förbjuda minareter i Schweiz? Vill man nu pådyvla att det schweiziska folket inte får använda sig av sina demokratiska rättigheter? Kommer vi att se liknande händelser i Sverige? Där folkets vilja inte accepteras så länge denna vilja inte överensstämmer med det politiskt korrekta?

För muslimerna i Schweiz är det nu bara till att acceptera detta förbud, för det kan väl inte vara så att muslimerna anser sig stå över demokratin? Att sen uttala sig att det skulle vara ett förbud av religionsfrihet är enbart befängt och inte verklighetsförankrat. Vad har minareter att göra med att man utövar sin religion? Sin religion kan man utöva i sitt hem om det behövs.

Dragan
Dragan Klaric

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Technorati technorati tags: , , , , , ,

Jag har placerat min blogg i Helsingborg på bloggkartan.se



Ursprungsartikel
Källa: Dragan Klaric (medlem)

Inga kommentarer: