Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 oktober 2009

Viktiga frågor om Islam

Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet satte igång debatten om Islam i Sverige. Nästa steg bör vara att föra debatten vidare till alla Islams företrädare i landet. Det är dags att de börjar svara på angelägna frågor om deras syn på grundläggade värden i Sverige, och vad som händer när Sveriges lagar kolliderar med Allahs lagar.

Till att börja med bör man läsa Koranen, där den bästa översättningen är gjord av K.V. Zetterstéen. Den gjordes redan 1917, långt innan alla politiskt korrekta varianter dök upp. Den finns tillgänglig både som inbunden och som pocket. Sedan är det dags att söka upp muslimer i höga och låga positioner och t.ex. fråga om de anser:

- Att kvinnor bör ärva hälften mot män. ( Finns i Koranen Sura 4, vers 12)

- Att muslimska kvinnor får gifta sig med icke-muslimer. ( 2:220)

- Att muslimska män får slå sina fruar om de inte lyder ( 4:38)

- Att en muslim får lämna Islam, eller t.o.m. konvertera till andra religioner. ( Hadith genom Bukhari, volym 9, bok 83, nr 17)

- Att muslimska fruar alltid måste ställa upp på sex om mannen så önskar (Hadith nr 54 Mishkat al Masabih, se även Bukhari arabisk-engelsk översättning vol. VII hadith nr 121.)

- Att Islam får kristiseras i ord eller bild. ( 9:62, 9:64)

- Att muslimer får ha nära vänner bland icke-muslimer. ( 4:91)

- Att judar är lika mycket värda som muslimer. (Abu Huraira vol 4, bok 52 nr 177)

Kort sagt. Vad är deras åsikter i frågor där Islams medeltida regler kolliderar med grundläggande svenska västerländska värderingar som betonar jämlikhet mellan könen, demokrati och yttrandefrihet samt individens rätt att själv göra sina val i livet. Ytterst viktiga frågor som Islams företrädare hittills sluppit besvara pga ett politiskt korrekt etablissemang och en okunnig allmänhet.

Den viktigaste frågan i 2010 års valrörelse handlar inte om jobben eller ersättningsnivån i a-kassan, den handlar om islams roll i framtidens Sverige.

 

 



Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: