Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 oktober 2009

De jagas för den brutala våldtäkten i Kortedala

Signalement på de tre misstänkta männen Som Fria Nyheter tidigare har skrivit våldtogs en yngre kvinna i 20-årsåldern utomhus av tre män i Kortedala på söndagskvällen. Polisen har nu sedan några dagar tillbaka gått ut med ett signalement på de eftersökta männen.

Det var strax efter klockan 21 i söndags kväll som kvinnan som var på väg hem från jobbet. Hon promenerade i skogsområdet vid Almanacksvägen strax intill Kortedalavallen. Hon har då överfallits av tre gärningsmän som attackerade henne bakifrån och först slog ned henne.

Kvinnan svimmade men när hon vaknade ska åtminstone en av de misstänkta ha genomfört en fullbordad våldtäkt. Detta skedde medan de övriga höll fast henne. Gärningsmännen ska även ha använt tillhyggen mot kvinnans underliv. En av de misstänkta männen ska dessutom ha hotat henne med en kniv och sagt att hon skulle dö om hon berättade något.

Ett av polisens spår är att en av de misstänkta våldtäktsmännen har ett speciellt kännetecken. Vad detta kännetecken är vill inte polisen gå ut med. Den mycket brutala våldtäkten handläggs av den nyinrättade roteln för grova brott i Göteborg. Det finns inga uppgifter i dagsläget om polisen har säkrat spår av gärningsmännen via DNA.

Fria Nyheter återkommer när det blir ett genombrott i utredningen.

Polisen söker upplysningar om flera våldtäktsförsök i Johanneberg och Majorna, Göteborg
Länskriminalens nyinrättade grova brottsrotel arbetar just nu med ett antal förundersökningar som rubriceras som försök till våldtäkt och sexuella ofredanden. Brotten har skett under de senaste en till två veckorna.

Det handlar om en man som har ringt på hos olika kvinnor bosatta bland annat i Johanneberg och Majorna och när han väl kommit in i lägenheten så har han med olika handlingar och anspelningar försökt att förgripa sig på kvinnorna. Brotten har ofta skett under eftermiddagarna.

Polisen går ut med ett signalement på sin hemsida om mannen som ringer på hos de ensamma kvinnorna.

johannebergsmannen

Källa: Polisen

Tips och andra iakttagelser kan lämnas på polisens tipstelefon 031-739 25 02.

Kontakt med artikelförfattaren
redaktion.vast@frianyheter.nuUrsprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: