Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 30 augusti 2009

Utländsk bedragarfamilj lurar till sig PUT - och mångmiljonbelopp!

När jag denna morgon satte mig vid datorn för den dagliga genomgången av vansinnigheter och absurditeter som inträffar i Sverige blev jag så arg så jag nästan tappade andan när jag läste en artikel på Fria Nyheter. Här berättas om en utländsk familj som under fem års tid bedragit Försäkringskassan på upp till fyra miljoner kronor genom att falskeligen hävda att deras nu 33-åriga son var handikappad och rullstolsbunden efter en trafikolycka som skulle ha skett i hemlandet när han var sex år.

Mannens föräldrar är svenska medborgare, men inte 33-åringen, som kom till Sverige för ungefär fem år sedan. Det är under den tiden som bidragen från Försäkringskassan runnit in. Sonen skulle egentligen inte ha fått uppehållstillstånd i Sverige, men hans mamma och pappa lyckades dupera dåvarande beslutande myndighet att sonen inte kunde klara sig själv och därför måste få stanna i Sverige. Hur han klarat sig i hemlandet alla år föräldrarna vistats i Sverige förtäljer dock inte historien. Märkligt nog verkar den frågan heller aldrig ha ställts när uppehållstillståndet beviljades.

Anledning till att historien kunde rullas upp är en anonym anmälan till Försäkringskassan där 33-åringen påstods vara frisk. En videofilm som senare hittades i familjens lägenhet visade också hur sonen är ute och joggar, han dansar och han bär på barn. Han är uppenbart fullt frisk. Den snillrika formuleringen "Hur länge han varit fullt frisk vet jag inte", framställs också av Karl-Arne Ockell, utredningschef på bedrägeriroteln på Hallandspolisens rotel för grova brott. Hmmmm, låt mig gissa, HAN HAR ALDRIG HAFT NÅGOT HANDIKAPP!

Kammaråklagare Sonja Seligmann som leder förundersökningen informerar om att familjen under denna tid fått ut avsevärda belopp i bidrag från Försäkringskassan, hon nämner summor upp till fyra miljoner kronor.

Hur är detta möjligt? Hur kan något sådant få passera? Alla som av olika anledningar haft med Försäkringskassan att göra vet att man där drivs av en rent skrämmande slöhet och inkompetens, men trots detta? Läkarundersökningar? Läkarintyg? Om Svenne behöver vara sjukskriven i mer än en vecka skall det med hot om diverse repressalier tvingas fram ett läkarintyg, men inte här ...........Nu uppfylls dock samtliga rekvisit för att den flitigt skattebetalande "DumSvenne" skall bli blåst på ytterligare ett antal miljoner:

 1. Utlänningar
 2. "Handikapp"
 3. Sinnesslöa handläggare hos både Migrationsverket och Försäkringskassan

 
Allt detta sammantaget borgar för att detta bedrägeri kunnat genomföras. Man undrar ju vad det är för fel på vissa svenskar när man ser hur den hjärndöda och okritiska svenska "snällismen" tar sig sådana groteska uttryck att något som detta får hända. Till ansvar bör i detta läge ställas både Migrationsverket och Försäkringskassan. Låt ansvarig tjänsteman från varje myndighet avtjäna ett ovillkorligt fängelsestraff samt bli återbetalningsskyldiga till staten. För jag hoppas ingen är så dum så dom tror att den utländska familjen kommer att betala tillbaka några pengar? Dream on, säger jag bara.....

GP

Hallandsposten


Ursprungsartikel
Källa: Webmagasin REBELL (medlem)

Inga kommentarer: