Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 27 juli 2009

En liten reflexion om Pride och vår officiella politik

Nu står det med braskande rubriker i våra tidningar om hur Pridefestivalen invigs med hångel i det offentliga rummet. Något som inte stod i tidningarna men som sades i SVT1, 19:30, var att deltagarna skulle hångla med vem som helst, kanske den som stod närmast. För mig är det att gå över gränsen till det promiskuösa. Man skulle lika gärna kunna erövra det offentliga rummet om man "hånglade" med sin partner. Hångel och liknande är för mig och de som växte samtidigt något man förbehåller de man hyser känslor för, inte första bästa person på gatan. Dessa principer om att man skall hysa känslor för den man "hånglar" med gäller ju även HBT-personer, det finns ju ingen principiell skillnad.

Våra politiker från riksdagspartierna deltar gärna i Pridefestivalen och låter sig fotograferas med de mest spektakulära personer i festivalen. Antagligen tror de att de vinner politiska poäng på detta. En minimalt intelligent partistrateg skulle kunna tala om för våra politiker att de skulle ta mångdubbelt fler politiska poäng om de vägrade delta i festivalen.

En annan aspekt av aktiviteter som det offentliga "hånglet" är att samtidigt som våra riksdagsmän stödjer och hyllar dessa företeelser, så stiftar riksdagen världens hårdaste sexköpslagar. Vad är den stora moraliska skillnaden mellan att "hångla" offentligt med första bästa person och att köpa sex av en person man i alla fall aktivt väljer ut? Jag har svårt att se den stora moraliska skillnaden och det minskar trovärdigheten hos både sexköpslagen och våra politiker. Det framstår med glasklar skärpa att våra riksdagsmän bara följer den politiskt korrekta vind som blåser, antingen vindriktningen går i riktning mot offentligt "hångel" eller världens hårdaste och mest ologiska sexköpslag.

Till sist så visade SVT2 ett inslag om hur förtryckta och förföljda HBT-personer är i Litauen. Det var ett klart och statligt initierat förtryck av HBT-rörelsen, de befinner sig i ungefär samma situation som Sverigedemokraterna i Sverige.

Länk DN

Länk SvD


Ursprungsartikel:
http://robsten.blogspot.com/2009/07/en-liten-reflexion-om-pride-och-var.html

Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: