Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 3 juni 2009

Mångkulturella erfarenheter, del 11

Hej.

Vet inte riktigt hur jag ska inleda detta lilla.. ja, 'inlägg'. Vi kan väl ta det från början. Jag växte upp i Ryd i Linköping och var, med min tvillingbror, en av få svenskar i skolan. Det var jag, min bror, mina två bästa vänner och två killar - vi gick alla i samma årskurs (ena killen var dock från Island). Vi vart lixom ett litet 'gäng' i skolan. Även kallade: Svennegänget och Svennarna, m.m.

Nästan varenda unge i skolan utreddes utav Socialen. Deras föräldrar sa att de inte fick tala eller röra oss för de inte ville bli 'försvenskade'. På lektionerna och rasterna hörde man sällan det svenska språket utan alla satt och talade sitt eget språk i olika hörn. Jag och mina vänner vart efter ett tag misshandlade och rånade i skolan. De tog ut oss bakom skolan och sparkade oss tills vi blödde, och då var vi endast sju år (!!!).

Jag kommer ihåg en gång när en kille i min klass kallade mig svennehora och tafsade på mig. (Jag tror vi var åtta då) och min bror vart väldigt arg och sa: - Rör inte min syster, din jävla neger! Efter det vart han mordhotat och slagen varenda dag.


Efter ca en månad vart det värre och de hotade honom med ett järnrör. Han sprang gråtande hem till vår pappa (som ser rätt läskig ut, om jag får säga det själv. Ganska stor, biffig typ och snaggad) som vart otroligt sur och sprang ut till killarna som hotat min bror och sa ungefär: - Era jävla invandrarungar, om ni rör min son igen så får ni med mig att göra!


Efter det så gick rykterna runt i området, vi var nu rasister. Min pappa gick även några gånger upp till skolan efter att vi kommit hem blodiga och blivit av med både det ena och det andra. Han sa att han tyckte att det var för mycket invandrare i skolan och att man borde inte samla alla i en skola utan visa hur verkligheten ser ut (invandringen var inte fullt så överdriven då) och ha mer svenskar i skolan. Efter det vart vi kallade nazister och vart hotade, de ringde hem och kastade ägg på vårt hus, skrev "Här bor nazistsvin!" på vårt hus m.m. Vi flyttade därifrån och nu har vi det ganska bra. Vi bor i ett område där det inte är så mycket invandrare.


Det var allt, tack för mig :)


Jessica

Om du som läsare har liknande erfarenheter att dela med dig av, ska du skriva till bloggen på adressen rakryggad_blogspot[snabel-a]yahoo.se



Ursprungsartikel:
http://rakryggad.blogspot.com/2009/05/mangkulturella-erfarenheter-del-11.html

Källa: Rakryggad (Medlem)

Inga kommentarer: