Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 31 maj 2009

Mördade Mattias Borsings farbror och SD Gbg i gemensamt utspel om invandrarbegränsning


17-årige Mattias Borsing mördades för ett halvår sen av tre utländska killar, varav mördaren själv fick 11 år, något han nu överklagat.

I ett pressmeddelande kräver därför partiets kommunfullmäktigeledamot Mikael Jansson och Mattias Borsings farbror att invandringen till Göteborg begränsas.

Pressmeddelandet:

“För ett halvår sedan, den 30 november 2008, knivmördades den 17-årige göteborgaren Mathias Borsing. För en dryg månad sedan kom domarna mot tre unga män med invandrarbakgrund. En av dem dömdes till fängelse för att helt oprovocerat ha tagit en annan människas liv. De andra två friades helt från åtalspunkten medhjälp till mord. Mathias Borsings tragiska död har berört många göteborgare.

Sverige har genom århundradena haft perioder då våld människor emellan varit omfattande. Under turbulenta skeenden i vår historia har våldet ökat i samhället. I modern tid bidrog utvecklingen av rättsstaten och bygget av folkhemmet till att vårt land blev tryggare. Därför var det grövre våldet på gatorna under 1900-talet fram till 1980 inte alls lika omfattande som idag. Invandringen var begränsad och de människor som kom hit kunde identifiera sig med Sverige och svenskarna. På några årtionden har detta förändrats.

Det talas mycket om främlingsfientlighet i samhällsdebatten. All fientlighet mellan människor måste givetvis motarbetas, men paradoxalt nog är invandrarnas våld mot svenskar betydligt mer vanligt än svenskarnas våld mot invandrare. Detta debatteras dessvärre inte.

Alla vet att den bild som många politiker vill förmedla om ett tryggt Göteborg inte stämmer. Situationen är på väg att bli ohållbar. Invandringen till Göteborg fortsätter och utanförskapet ökar och med detta gatuvåldet. De andra partierna i kommunfullmäktige har bevisligen inga vettiga verktyg för att vända utvecklingen.

Vi tror att ett drastiskt sänkt mottagande av asylsökande enligt den danska modellen är nödvändigt. För Göteborgs del innebär det att vi vill begränsa antalet asylsökande per år till högst hundra individer. I andra europeiska länder går man ifrån utopin om ett mångkulturellt samhälle. Vi anser att Sverige borde göra likadant. Med en striktare invandringspolitik kan de som kommer hit lättare assimileras. Utanförskapet minskar då och med den grova brottsligheten.

Mathias var en ung göteborgare med livet framför sig. Med rätt politik kan vi motverka det oprovocerade våld som Mathias föll offer för.

Jan Borsing, farbror till Mathias Borsing
Mikael Jansson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna”

Kontakt

Mikael Jansson 070-740 71 21

SD Gbg 2009-05-29

Anna Johansson, Socialdemokratiskt kommunalråd med ansvar för integrationsfrågor kommenterar pressmeddelandet:

“Det är osmakligt att använda det i politiskt syfte” – Webradio

SR 2009-05-29

I januari 2009 gjorde hon själv detta utspel:

Rasism skrämmer Johansson

Bergsjöns stora andel invandrare gör att många göteborgare hellre vill bo i andra stadsdelar.

- Skrämmande att människor är så öppet rasistiska, säger Anna Johansson (S).

GP 2009-01-25

Det är alltså rasistiskt att vilja flytta från ett kriminellt ghetto.

Fröken Johansson är för övrigt dotter till stridbare kommunalrådet Göran Johansson i Göteborg.

Tidigare poster

Artikelsamling – Mattias Borsing
Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/30/mordade-mattias-borsings-farbror-och-sd-gbg-i-gemensamt-utspel-om-invandrarbegransning/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: