Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 31 maj 2009

Linköpingsmordet: Kurd mördade småbarnsmamman


Det började med ett sambogräl

På onsdagskvällen bråkade 20-åringen med sin sambo. Han rusade ut från lägenheten och hotade att ta sitt liv. Sambon tog hotet på allvar och larmade polisen.

Bara timmarna efter kom han tillbaka till lägenheten tillsammans med polisen. Misstänkt för att knivhuggit den 26-åriga småbarnsmamman som hittades svårt skadad på en cykelväg i stadsdelen Lambohov. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

297332694 Expressen montage / se opixlad bild nedan

Offret upptäcktes av en förbipasserande som kallade på ambulans. På sjukhuset larmade personalen polisen då dom snabbt misstänkte att hon mördats. Tekniker hann samla bevismaterial innan det började regna vilket försvårade teknikernas arbete.

Snabba gripanden

Under natten till torsdagen greps gärningsmannen och dennes sambo i samma stadsdel som mordet begicks. De greps vid olika tidpunkter. Den 20-årige mannen nekade då till brott.

Nekade först, erkände sedan

Gärningsmannen häktades under fredagen. Under häktningsförhandlingen nekade han till anklagelserna. Men senare hölls nya förhör och då ska 20-åringen ha erkänt dådet.

Gärningsmannen

Linköpings tingsrätt häktade

  • Ari Hirori, född 1988-08-10, och bosatt i Linköping. Han är känd av polisen men inte för något liknande.


Ari Hirori 3 Ari Hirori 2
Bild 1) Expressenbilden opixlad. Bild 2) Militärtjänstgöring yngre ålder, med Kurdistans flagga på ärmen.

Bildgalleri

arithekiller

På Facebook har sambon tidigare skrivit en bildtext: “Min underbara pojkvän”. I skenet av vad han nu gjort sig skyldig till kan man starkt ifrågasätta det betyget.

Sambon

Gärningsmannens sambo E B, född 1991, satt anhållen i drygt ett dygn misstänkt för skyddande av brottsling och släpptes vid femtiden i går fredag sedan Ari Hirori häktats. Hon är dock ännu misstänkt. Sambon är inte tidigare känd av polis.

Chockade och oförstående

Ari Hiroris familj är mycket chockade över erkännandet. Men även sambon E som han har ett gemensamt barn med, är oförstående.

Polisanmält polisen

– Hon förhördes utan advokat flera gånger och videofilmades. Hon pressades väldigt hårt, men så fort hon fick en advokat släpptes hon, säger pappan.

Tillsammans har de nu lämnat in en polisanmälan gällande förhörsmetoderna.

//

Offret

naamdaacd Den mördade småbarnsmamman Lena Wänergrip, född 1983, från Linköping. Gift och paret har en söt liten dotter. Lena studerade psykologi vid Linköpings Universitet.

Bloggen skriver om offret i presens, ett sätt att hedra hennes tragiska meningslösa bortgång.

Övrig info

[Linköpings tingsrätt, målnummer kommer]

Länskriminalen i Linköping håller i mordutredningen, som nu tittar åter på dubbelmordet 2004 där en 8-årig Mohammed och medelålders kvinna knivhöggs brutalt till döds en morgon i oktober 2004.

- Vi har ju DNA från dubbelmordet och det är klart vi tittar på om det finns ett samband, säger Ann-Sofie Bondesson, informationsdirektör vid Linköpingspolisen.

Länkar

Corren (har tillfälliga tekniska problem)
Expressen
Aftonbladet
Nyheter24
SVT
SVT Östnytt
SVT Play
Nyhetskanalen

Källa: Forumskribenten xml postade uppgifterna om offer och GM, redigerade och kortade av Bloggen.
Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/05/30/linkopingsmordet-kurd-mordade-smabarnsmamman/

Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: