Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 31 maj 2009

Budapest on the Globalization Express

Ungern blev aldrig av med kommunisterna, de bytte bara namn till socialister och blev anhängare av globalisering, EU och utländska investeringar. Nu när det visar sig att det inte var en så klok politik, gör de naturligtvis allt för att smäda uppstickarpartiet Jobbik, Rörelsen för ett bättre Ungern (jobbik=bättre). Men Jobbik's budskap har varit tydligt:

"Vi är inte rasister, antisemitiska eller mot någon, men vi vill ha förändring, radikal förändring i Ungern. En förändring från nuvarande ungerska ekonomiska katastrofen och för att slutföra övergången som inte har hänt sedan 1989."

Något som sticker i ögonen är partiets halvmilitära organisation Magyar Gárda. De enda som har något att vinna på deras uppträdande är det regerande socialistpartiet, eftersom de distraherar folk från landets verkliga problem.

Det inte säkert att Jobbik får några större framgångar i EU-valet. Ungern har ett pålitligt konservativt och kristdemokratiskt parti som väntar på en återkomst i stor skala, Ungerska medborgarunionen - Fidesz.

Läs mer




Ursprungsartikel:
http://everykindapeople.blogspot.com/2009/05/budapest-on-globalization-express.html

Källa: Every Kinda People (importerat inlägg)

Inga kommentarer: