Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 9 februari 2009

Thomas Gür om statens förfall

Ursprungsartikel:
http://vastarvast.blogspot.com/2009/02/thomas-gur-om-statens-forfall.html


Som bekant är statens främsta uppgift att garantera medborgarna skydd mot varandra och mot yttre fiender.

Det är själva tanken med att ge staten ett våldsmonopol.

Annars kan medborgarna lika gärna sluta sig samman i privata skyddsorganisationer. Beväpnade medborgargarden.

Detta borde man få lära sig redan i skolan.

Jag undrar vad som krävs för att folk i allmänhet skall se vad som pågår?

Läste i morse om bloggare i DN . 80 procent var kvinnor som förde ett slags öppen dagbok om när de steg upp och vad de åt.

Samtidigt brinner Rom (bildligt talat).

Bläddrar i Expressen och konstaterar att könsrollerna är mer olika än någonsin och puberteten evig.

Lägg ned den glättiga tonen, Cecilia Hagen, Amelia Adamo, och alla ni andra! Sluta låtsas att allt är frid och fröjd. Det är det inte. Sluta skriva nedsättande saker om män på ett sätt som ni aldrig skulle skriva om kvinnor. Sluta skriva ur kvinnliga perspektiv! (Skriv inte ens ur manliga sådana. Totalt ointressant!) Ni skadar samhällsengagemanget och viljan att vara en del av vårt samhälle!

Det närmar sig allt mer mardrömmen i Carl Henrik Wijkmarks dystopi, "Den mörka väggen", om ett Sverige där regeringen tvingas införa undantagstillstånd och ta med oss i Nato.

Hur omogen och verklighetsfrämmande vår regering är skriver Thomas Gür om i dagens SvD: Försvaret kris, statens förfall.

"Den svenska staten klarar inte av sina kärnuppgifter eftersom de andra utgiftsområdena, välfärdsstatens åtaganden, är gökungar i boet."

Tyvärr har inte Gür mod eller insikt att säga hur vi skulle kunna spara åt staten genom att minska på en stor utgiftspost: invandringens direkta och indirekta kostnader. Antagligen skulle han säga något om den "demografiska krisen", som om en tillfällig befolkningsstatistik obalans skulle lösas med invandring!

Glöm inte heller att, som David Goodhart påpekat, samhällssolidariteten minskar i ett samhälle som är indelat i olika etniska grupper med vitt skilda kulturer. Hur påverkar det försvarsviljan? Viljan att betala skatt när man inte kan känna igen sig i den otursdrabbade som blir arbetslös eller sjuk?


Källa: Väst är bäst (gästinlägg)

Inga kommentarer: