Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 28 februari 2009

S vill samarbeta med islamisterna i den omstridda källarmoskén (upploppet) - får skarp kritik

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/26/s-vill-samarbeta-med-islamisterna-i-den-omstridda-kallarmosken-upploppet-far-skarp-kritik/“Ordföranden i Rosengårds stadsdelsfullmäktige, Andreas Konstantinides (S), vill samarbeta med Islamiska kulturföreningen. Enligt forskaren Aje Carlbom har föreningen en odemokratisk kvinnosyn där kvinnan är underställd mannen.

Politikerna på Rosengård borde etablera kontakt med imamer som är integrationsinriktade istället, säger Carlbom.

Islamiska kulturföreningen har funnits i tjugo år och är en av de äldsta församlingarna på Rosengård. Det var församlingens källarmoské som ockuperades i slutet på förra året, en ockupation som ledde till upplopp.

Islamiska kulturföreningen stod i fokus när Sydsvenskan 2006 granskade politisk islam i serien "Haram – förbjudet i islams namn". I en intervju med Sydsvenskan berättade talesmannen Ammar Daoud då att han inte tyckte att flickor skulle delta i simundervisning i skolan. Han förklarade att endast män var välkomna på fredagsbön i församlingens moské och att mannen är familjens självklara överhuvud.

Igår kväll var Ammar Daoud inbjuden att tala för politikerna i Rosengårds stadsdelsfullmäktige. Ordföranden Andreas Konstantinides (S) säger så här till Sydsvenskan om syftet med mötet:

Vi vill få till stånd en dialog och utveckla samarbetet med Islamiska kulturföreningen. Vi behöver samverka för att tillsammans utveckla Rosengård till en harmonisk stadsdel.”

Aje Carlbom utesluter att församlingen förändrat sin kvinnosyn.

Vissa saker är helt enkelt inte möjliga att förändra, enligt dem. En grundtanke är att kontrollera kvinnor och kvinnors sexualitet, säger Carlbom.

Salafistiska församlingar som Islamiska kulturföreningen utgör inget hot mot Sverige som land, enligt Aje Carlbom.

Däremot är de ett hot mot många muslimer, särskilt unga kvinnor. De får ingen chans att komma in i det svenska samhället. Vi får ett integrationsproblem om samhället accepterar de här idéerna. Deras syn på kvinnor är inte demokratisk, säger Aje Carlbom.”

SDS 2009-02-26

Kommentar

Bloggen har åtskilliga ggr refererat till SDS eminenta artikelserie från 2006. Senast igår skrev vi om Ammar Daoud med anledning av mötet, där vi tog upp hur han ljuger reportern rakt upp i ansiktet.

Dessutom är det intressant att SDS tar upp det i ovan artikel. Kan det månne vara så att SDS läst gårdagens post/posterna och nu lyfter fram sin temaserie på nytt så som vi gjort.

Inte minst i samband med upploppet, avhysningen, Rosengårdsrapporten samt de två islamistiska mordhäktade tonåringarna har vi tryckt på detta med radikala islamister, sharia, slöjpoliser mm….

Gårdagens post

Ammar Daoud kräver ny lokal

Tidigare poster

Artikelsamling - Ammar Daoud
Artikelsamling - Arje Carlbom
Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: