Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 8 februari 2009

Nyss påbörjade förundersökningen mot polisers uttalanden nedlagd - beslut på eftermiddagen av chefsåklagaren

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/06/nyss-paborjade-forundersokningen-mot-polisers-uttalanden-nedlagd-beslut-pa-eftermiddagen-av-chefsaklagaren/



Chefsåklagare Kristian Augustsson på Riksenheten för polismål beslutade i dag att lägga ned den just påbörjade förundersökningen mot de polismän som kom med rasistiska uttalanden under upploppen i Rosengård.

Jag har fått in uppgifter om förhållandena under vilka polismännen yttrade sig, och har helt enkelt funnit att det varken har begåtts något tjänstefel eller annat brott, säger han.

Enligt Augustsson är en anmälan på väg även från Malmös polismästare Ulf Sempert. Polischefen har polisanmält sig själv för att han inte omedelbart reagerade och ingrep då han fick information om hur poliserna hade uttryckt sig.

De tre polismännens rasistiska uttalanden i en polisbuss under kravallerna i Rosengård i december skapade en proteststorm bland medborgare, polisledning och politiker.

Poliserna som filmade eller skötte utredningen reagerade inte på vad som sades på filmen, men Semperts närmaste man fick höra om olämpliga uttalanden från åklagarmyndigheten när filmen lämnats över dit. Exakt vad som sades visste dock inte Semperts närmsta man eller chefsåklagaren vid tidpunkten.

SDS/TT 2009-02-06

Angående Ulf Sempert

Polisnämnden anser att poliser i Malmö kanske inte längre har polismästare Ulf Semperts förtroende. Polisnämnden anser att Malmös polismästare Ulf Sempert eventuellt mörkat att han kände till uttalandena om apejävel och blattejävlar på Rosengård:

“Efter Sydsvenskans nya avslöjande kräver polisnämndens ordförande, Björn Lagerbäck (FP) nya besked från polisledningen.

- Vi måste veta om Ulf Sempert fortfarande har enskilda polismäns förtroende, säger han.

Polisnämnden sammanträdde så sent som i går när den underrättades om framtida polisinsatser och också fick information om vad som händer efter att de rasistiska uttalandena i samband med Rosengårdsinsatsen blivit kända.

- Däremot var det inte uppe till information om vad som står i dagstidningen i dag. Därför har vi begärt ett nytt sammanträde med biträdande polismästaren, säger Björn Lagerbäck.

- Vi kommer att diskutera Ulf Semperts status i det inre arbetet.”

SDS 2009-02-06

Ted Ekeroth: Är Sempert Schizofren?

Blogg

Se en längre video, filmat av poliserna, däribland uttalanden finns med:

SVT PLAY - 4,30 min. lång sekvens

      



Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: