Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 13 februari 2009

Mordet på Kapellgatan: den yngre muslimen, Kushtrim Ademi “15-åringen” erkänner att knivhugget inte var självförsvar

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/11/mordet-pa-kapellgatan-den-yngre-muslimen-kushtrim-ademi-15-aringen-erkanner-att-knivhugget-inte-var-sjalvforsvar/



Utredningen om mordet på Daniel Nordström, 26, på Kapellgatan i Malmö fortsätter.

Två tonåriga kosovoalbanska muslimer med extrema islamistiska åsikter/kopplingar sitter häktade för mordet:

  • Kushtrim Ademi, född 1993-08-12
  • Abdurraham Kushtrim Nika, född 1991-04-16

Kushtrim Ademi, “15-årigen” i media, medger fortfarande att han dödade Daniel – men säger inte längre att det var i självförsvar.

Detta gör hans advokat Kjell Ersarve bekymrad. Han överklagade häktingen förra veckan till hovrätten men fick i måndags ett avslag i retur.

Förundersökningen pågår fortfarande och Hovrätten fastställde därför tingsrättens beslut om att hålla Kushtrim Ademi häktad ytterligare två veckor

– Nu överklagar jag till Högsta domstolen så får vi se vad det leder till säger hans advokat.

Lagen säger att unga människor inte ska hållas inlåsta annat än vid extremfall – vilket för det mesta är det samma som att den unge är misstänkt för ett mycket allvarligt brott. Och i så fall ska utredningen skyndas på för att tiden som frihetsberövad blir så kort som möjligt.

Det krävs synnerliga skäl, som det heter, och jag tänker att Högsta domstolen kan förklara vad det innebär. Jag tänker också be dem att förklara vad som menas med sällsynta undantagsfall, säger Kjell Ersarve.

Att släppa Kushtrim Ademi på fri fot i väntan på rättegång eller dom är uteslutet, men han vill att Kushtrim Ademi flyttas till ett så kallat LVU-hem ( Lagen om vård av unga).

Kushtrim Ademi har berättat detaljerat i flera förhör och efter fyra veckors häktning kan han inte påverka utredningen längre, oavsett om restriktionerna på exempelvis tillgång till tv-nyheter, tidningar eller familjekontakt.

Kushtrim Ademi har redan medgett att han utdelade det dödande hugget – även om han nu har tagit tillbaka förklaringen att han gjorde det i självförsvar.

Advokaten:

– I grunden har inget ändrats. Han erkänner fortfarande våld mot målsägande, men han hade inget uppsåt att bringa målsägande om livet. Det är där vi står nu.

Advokaten är belagd med yppandeförbud, det vill säga att han inte får berätta om Kushtrim Ademi har lämnat någon annan förklaring till varför han knivhögg Daniel Nordström.

Kushtrim Ademi medger vållande till annans död, inte mord, eftersom han säger sig inte ha haft för avsikt att döda mannen.

Kjell Ersarve räknar med att få besked från Högsta Domstolen i början av nästa vecka.

Båda två är häktade fram till den 13 februari.

SDS 2009-02-10

Kommentar

Abdurraham Kushtrim Nika, “17-åringen” i media, har visat sig driva en islamistisk blogg med kopplingar till extrema jihadister.

Bloggen har tillsammans med Muslimska Friskolan och Jihad i Malmö grävt fram intima kopplingar till den muslimska radikala miljön, bland annat till av EU terrorstämplade spannmålsstiftelsen Al Aqsa vars ordförande just nu står åtalad vid Malmö tingsrätt för terrorfinansiering åt Hamas.

Ännu har inget motiv avslöjats.

Bloggarna spekulerade redan tidigt om motivet till mordet och med tanke på vad islam/koranen säger om homosexuella (då Daniel var gay) och att det finns extrema islamistiska kopplingar i närmiljön med hatpredikande imamer, är det inte omöjligt att det handlar om ett religiöst hatbrott - i sådana fall det första mordet i Sverige begånget av radikala (islamistiska) muslimer mot en redan utsatt minoritet.

Tanken svindlar…

Länkar

Malmö tingsrätt, mål nummer B 255-09

Tidigare poster

Artikelsamling - Mordet på Kapellgatan




Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: