Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 28 februari 2009

Media självcensurerar angående islam igen?

Ursprungsartikel:
http://everykindapeople.blogspot.com/2009/02/media-sjalvcensuerar-angaende-islam.html


Tog min i stort sett dagliga koll på den eminenta bloggen Muslimska friskolan alldeles nyss. När jag såg att de rapporterade om det bestialiska mordet på en homosexuell man i Malmö, där två islamistiska män är misstänkta (den ene har i ett tidigt skede erkänt), hajade jag till. Jag har tidigare skrivit om saken här på Every Kinda People, liksom flera andra bloggar.

Saken blir sällsynt sprängkraftig av två skäl - dels finns det starka skäl att anta att det rör sig om ett islammotiverat hatmord mot en syndare (offret var homosexuell), men också eftersom fulmedia extra tydligt visade hur man nästan alltid väljer att blunda för islams mörka, våldsamma och hatiska delar, som bla drabbar homosexuella.

Det sistnämnda verkar än en gång ha påverkat tidningen Sydsvenskan. I Muslimska friskolans artikel finns en länk till en Sydsvenska artikel i dagens Sydsvenska. När jag klickar på länken den 2009-02-25 kl 20:50 - 21:00 kommer jag dock inte fram, utan får meddelandet:

"404 - Sidan finns inte
Sidan du sökte finns tyvärr inte hos oss."


Som tur är anger bloggen Muslimska friskolan var i papperstidningen artikeln finns, och dubbeltur är att jag köpt blaskan just denna dag. Artikeln heter "Mordmotiv kanske aldrig blir känt", och finns på sidan C6. Kortfattat rapporterar den att åklagaren tvivlar på att motivet någonsin kommer fram.
Man nämner dock inte de mycket speciella omständigheter som råder, nämligen
att en av mördarna drev en extrem islamistisk blogg, att islam hatar bögar, att offret var bög, att de förmodligen mötts via ett internetforum där man kan utge sig för att vara vem som helst om man vill lura någon. Man kan tex utge sig för att vara en homosexuell som söker kontakt med andra homosexuella. Detta trots att det är viktigt att denna information kommer ut, så inte fler homosexuella råkar ut för Muhammeds hantlangare.

Idag bögar, judar och kvinnor. I morgon ateister. I övermorgon demokrater och sen är det de kristnas tur...


Läs Muslimska friskolans artikel


Källa: Every Kinda People (gästinlägg)

Inga kommentarer: