Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 7 februari 2009

Jimmie Åkesson: “SD har inget att förlora på nyval”

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/06/jimmie-akesson-sd-har-inget-att-forlora-pa-nyval/



Vid en eventuell vågmästarposition räknar SD-ledaren Jimmie Åkesson med att båda blocken kommer att vara öppna för alternativ där Sverigedemokraterna på olika sätt ingår.

Vi tänker inte erbjuda någon statsministerkandidat passivt stöd utan att vi garanteras någon form av politiskt inflytande över våra hjärtefrågor.”

I och med den historiska överenskommelsen mellan S, V och MP kan vi konstatera att det svenska flerpartisystemet i praktiken är avskaffat - åtminstone tillfälligt. Fram till valet kommer vi att ha två förhållandevis tydliga lag i riksdagen.

För oss Sverigedemokrater skapar detta nya möjligheter. Trots pompösa utfästelser om att aldrig samarbeta med oss, tycks vår roll som potentiell vågmästare bli mer levande än någonsin. Väljarna kommer att ha tre alternativ att rösta på. Av dem så kommer två att vara extremt lika varandra och det ena av dem kommer ha en partiledare som framtill alldeles nyligen kallade sig för kommunist. Det tredje blocket består endast av Sverigedemokraterna.

Fredrik Reinfeldt har, trots krav på besked, varit tydlig med att inte på förhand ge några löften om att vägra regera vidare med stöd av SD efter valet. Jag kan inte tolka det på annat sätt än att han vill hålla dörren öppen, väl medveten om att hans väljare hellre ser ett samarbete med SD framför S.

Överhuvudtaget är det tämligen ointressant vad som sägs i det avseendet så här lång tid före valet, oavsett om löften ges av alliansen eller de rödgröna. Det blir en helt annan situation vid skarpt läge, om vi efter valet står inför det faktum att SD fått en vågmästarställning. Då står regeringsmakten på spel, och den är sannolikt så viktig för båda blocken att man trots allt kommer att överväga samtliga alternativ, även de där Sverigedemokraterna ingår på olika sätt.

..resten på..

Expressen Debatt 2009-02-05

      



Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: