Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 13 februari 2009

Islam och extremism

Ursprungsartikel:
http://germundandersson.blogspot.com/2009/02/islam-och-extremism.html



Lars Adaktusson har skrivit en föredömligt klarsynt artikel i SvD.

Bakgrunden är den naive historieforskaren Lars Nyström vid Göteborgs universitet och hans syn på Muhammed Omars omvärldsanalys.

Radikal islam är ett hot mot det civiliserade samhället eftersom demokratin nedvärderas och teokratin upphöjs av dess företrädare.

Citat:

"Muhammed Omar har i fler sammanhang utvecklat sina grundläggande synsätt när det gäller demokrati och diktatur.

I radions "Studio Ett" beskriver han diktatorn och grundaren av skräckväldet i Iran, ayatolla Khomeiny, som "beundransvärd" och "en förebild". Förföljelse av kvinnor, övergrepp mot oliktänkande och avrättningar av konvertiter och homosexuella bekymrar honom inte. I radiointervjun säger Muhammed Omar:

"Om det sker ett och annat rättsövergrepp i Iran, så gör inte det Iran till en skurkstat. De har sin egen definition av mänskliga rättigheter"."

Det framgick med all oönskad när diktaturstater kidnappade FN-rådet för mänskliga rättigheter och röstade fram resolution L12.

"Muhammed Omar må vara framstående poet, må ha radikaliserats till följd av historiska oförätter, men de värderingar han ger uttryck för är avskyvärda.

Liksom sina meningsfränder står han för en människosyn färgad av förakt och totalitära föreställningar – i en förvriden politisk nyttofilosofi blir alla typer av övergrepp acceptabla, bara de gagnar den egna saken."

Det är eländigt att så få i Europa har upptäckt dessa islamisters agenda

"Extremism på frammarsch , oavsett var den sker, borde vara en källa till oro. Ändå kan Muhammed Omar sprida islamistisk villfarelse och grava anklagelser via en ansedd nyhetssändning – ändå blir han inbjuden att som återkommande gäst "reflektera" i Sveriges Radios livsåskådningsprogram, "Tankar för dagen"."

Omar är redaktör för tidskriften Minaret var ansvarige utgivare är imam Abd al Haqq Kielan, före detta Leif Karlsson.

Den filuren har en del egendomliga åsikter som han delar med sig av här.

Citat:

"Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med, men kärleken kan ofta uppstå inom äktenskapet."

" Att kedja fast kvinnor och hålla dem som slavar är inte önskvärt, säger du. Men vad anser du om kvinnans rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet?
- Det är tveksamt. Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej, svarar Abd al Haqq Kielan med en tydlig skärpa i rösten."

Så talar islams budbärare i Sverige.


Källa: Germunds Blog (gästinlägg)

Inga kommentarer: