Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 9 februari 2009

Invandrarna måste förtjäna vår respekt!

Ursprungsartikel:
http://tankesmedjanfeminix.blogspot.com/2009/02/invandrarna-maste-fortjana-var-respekt.html


Det är invandrarnas brott mot svenska folket, som gör att vi föraktar dem!
Vi föraktar INTE folk av andra raser. Däremot föraktar vi folk som begår brott mot oss.

Makthavarna tror, felaktigt, att det är vårt hat mot främlingar, vår påstådda rasism, som orsakar att främlingarna begår brott mot oss. Men det är fel! De som bemöter oss med respekt får respekt tillbaka. Bemöter de oss med förakt får de förstås förakt tillbaka.

Det är inga svenska grabbar som plötsligt börjat roa sig med att skrika "svennehora" och i stora gäng våldta och misshandla svenska flickor. Det är inga svenska ungdomar som rånar svenska pensionärer. Det är inga svenska skolbarn som knivrånar andra svenska skolbarn på deras mobiler och busspengar.

Makthavarnas agerande är helt kontraproduktivt; De kräver att vi svenskar ska be om ursäkt, som om det vore vårt fel att invandrare att begår brott mot oss.

Respekt är något man måste göra sig förtjänt av.
Detta gäller även invandrarna.

En intressant artikel som berör detta ämne: "Våga fråga varifrån fördomarna kommer" skriven av Olle Palmlöf, på Expo. Ett litet smakprov:
"För några år sen handlade programmet Nattcafé om fördomar mot romer. Samtliga gäster tyckte det var lika hemskt med alla osanningar om "tjyvaktiga zigenare". Gott så. Men inte en enda fråga om bakgrunden till fördomarna ställdes. Och det ironiska var att när programmet var slut och gästerna gått hem, hade allt porslin stulits från redaktionen."

Läs även andra bloggares åsikter om invandrare, brott, rasism


Källa: Tankesmedjan Feminix (gästinlägg)

Inga kommentarer: