Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 12 februari 2009

Gör något för helvete!

Ursprungsartikel:
http://robsten.blogspot.com/2009/02/gor-nagot-for-helvete.html


AFA (Antifascistisk aktion) stoltserar på sin hemsida med att ha attackerat och skadat en politiker från ND. Polisen bedömer attacken som mordförsök. Det var ett stort antal personer från AFA som attackerade den ensamme mannen från ND.

Nu undrar vi vad alla politiker är med sina indignerade uttalanden? När poliser sade olämpliga saker i samband med en insats så reste sig hela det etablerade politiska Sverige och fördömde detta. Nu har en politiker tillhörande ett parti utanför riksdagen attackerats på ett mycket allvarligt sätt. Jag hör ingenting från samma politiker som för några dagar sedan reste sig i indignation över några oförsiktiga uttalanden. Är det några åtgärder planerade från politiskt håll? Är det några specialinsatser som våra politiker vill att polisen skall göra? Vad tycker ni yrkespolitiker om attacken? Det är tyst, jag kan höra en knappnål falla, HALLÅ!! Var är ni nu då?

Skall Sverige ens ge sken av att vara en demokrati med yttrandefrihet och åsiktsfrihet så duger detta INTE! Gör något för helvete! Säg något? I SvD står det så här.

Enligt tidigare bedömningar av Säpo är normalscenariot för politiskt extremistvåld i Sverige att nazister eller andra sorters högerextremister försöker organisera en opinionsyttring, och då går vänsterextrema grupperingar till attack. Men ur samhällssynpunkt inskränker de båda grupperingarna varandras politiska och demokratiska rättigheter. I viss mån påverkas enligt Säpo också enskilda politiker och beslutsfattare i myndigheter av hot från grupperna, men för det svenska statsskicket utgör de inget hot.

Nu var det ingen nazistorganisation som attackerades, det var ND. Detta parti kallas slentrianmässigt för "högerextremt" men står politiskt/ekonomiskt någonstans till vänster. Sd attackeras också ibland, ett parti som uppfyller alla demokratiska krav och sannolikt kommer in i riksdagen nästa val. De utgör inget hot mot det svenska statsskicket! Klarspråk: Så länge du tycker som de nuvarande riksdagspartierna, så utgör AFA inget hot mot dig. Så det är bäst du passar dig. Det är väl orsaken till den massiva tystnaden från våra utåt sett så demokratiska politiker.


Länk DN

Länk SvD


Källa: Robsten blog (medlem)

Inga kommentarer: