Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 28 februari 2009

Det Nya Sverige: Skyllde ifrån sig mord och friades

Ursprungsartikel:
http://imittsverige.blogspot.com/2009/02/det-nya-sverige-skyllde-ifran-sig-mord.html


""Måndag, 23 Februari 2009 13:35

De båda unga männen skyllde Laholmsmordet på varandra och friades. Nu begär den ena 19-åringen en kvarts miljon kronor i skadestånd för tiden han suttit häktad.

De båda 19-åringarna bröt sig in hos en 60-årig man i Laholmstrakten. Mannen hittades senare död i sitt hem, strypt till döds. De båda unga männen skyllde under tingsrättsförhandlingarna på varandra men den ena 19-åringen dömdes för mordet.

Kräver skadestånd

I sex månader satt mannen häktad för mordet innan han friades i hovrätten. Enligt rätten går det inte att avgöra vem av de båda unga männen som är skyldig till mordet och därför går de båda fria. Den nyligen frikände mannen kräver nu skadestånd på 250 000 kronor för tiden han suttit häktad, rapporterar Sveriges Radio Halland."

Efterlyst

...Enligt rätten går det inte att avgöra vem av de båda unga männen som är skyldig till mordet och därför går de båda fria....en ny Lindome-dom med andra ord.

Hur kan det komma sig att man inte lyckats stoppa dessa fall efter 20 år???!!!

Vad är det för fel på svenska rättssystemet, när man mördare gång efter annan kommer undan bara genom att skylla på varandra?

/Fröken Sverige


Källa: I mitt Sverige (gästinlägg)

Inga kommentarer: