Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 15 februari 2009

Brålandamordet uppklarat - gärningsmannen gripen i Mellerud, kosovoalban mördade sin förre detta svärfar

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/02/14/bralandamordet-uppklarat-garningsmannen-gripen-i-mellerud-kosovoalban-mordade-sin-forre-detta-svarfar/



Den intensiva mördarjakten i de norra delarna av Västra Götaland är slut. Vid lunchtid på fredagen greps den eftersökte gärningsmannen som skall ha skjutit sin tidigare svärfar till döds i Brålanda, enligt uppgift ett skott i magen och ett i ryggen när han försökte sig bort.

Mordet har skapat ett chocktillstånd i det lilla samhället.

Offret, Flemming Nielsen född 1962, var fembarnspappa och en känd profil i bygden. Han arbetade som hantverkare och hade även ideella uppdrag inom räddningstjänsten.

Gärningsmannen (kosovoalban):

  • Mergim Shenaraj, 19790919-7258

Den misstänkte har tidigare levt tillsammans med Nielsens äldsta dotter. Paret har två små barn tillsammans. I somras fick hon nog, tog barnen och flyttade, oklart varför. De är nu skilda och en infekterad vårdnadstvist pågår vid Vänersborgs tingsrätt. Domstolen avslog nyligen en begäran om besöksförbud för Mergim Shenaraj.

Pappa Nielsen beskyddade, som alla andra fädrar, med all säkerhet sin dotter/barnbarn, som brukligt är när deras ögonstenar är utsatta för missdåd. Detta tålde förmodligen inte Mergim Shenaraj.

Vid 16-tiden i onsdags eftermiddag väntade Mergim ShenarajNielsen vid Parkgatan, när han kom hem från jobbet. Skotten som avlossades innebar att offret avled, så gott som omedelbart.

Detta blev inledningen på en massiv polisinsats, enligt polisens presstalesmannen Björ Blixter.

- Det var ingen bra situation, betonar Blixter.

Gärningsmannen hade redan visat sig benägen att skjuta skarpt och så vitt polisen visste var han fortfarande beväpnad.

- Den här personen kunde också ha känt sig trängd och av den anledningen vara farlig.

Fick förmodligen hjälp

Mergim Shenaraj har av allt att döma fått hjälp med att hålla sig undan polisen. Han disponerade åtminstone två bilar, en mörkröd Passat (1992) och en mörkröd Volvo V 70 (1998). En yngre släkting till mannen bor i den fastighet i Mellerud som piketstyrkan under natten bevakade. Inte heller denna 27-åring hade polisen lyckats få kontakt med.

Mergim Shenaraj var initialt anhållen i sin frånvaro, för mord alternativt dråp men häktades på fredagen vid Vänersborgs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord.

-Jag yrkade på fyra veckors åtalstid eftersom det krävs förberedelser och teknisk undersökning, säger kammaråklagare Per-Åke Kvarnström.

Troligtvis kommer han därför begära att häktningen förlängs med två veckor.

Häktningsförhandlingarna som började efter lunch avslutades klockan 14.25. Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Rätten gick på kammaråklagaren Per-Åke Kvarnströms linje. Enligt åklagaren kan Mergim Shenaraj bindas till mordet på Nielsen genom vittnesuppgifter och annan bevisning.

Bloggen: Vittnesuppgifterna består enligt uppgift i att yngsta barnet till Nielsen var hemma när skotten föll.

Mergim Shenaraj varken förnekar eller bekräftar mordmisstankarna, han hävdar att han inget minns.

Vänersborgs tingsrätt beslutade också om en så kallad paragraf sju-utredning, vilket innebär att den häktade 29-åringen ska genomgå en enkel undersökning för att fastställa om han är psykiskt sjuk.

Mergim Shenaraj är sedan en kort tid tillbaka skriven på en adress i en mindre ort i Västra Götaland.

Adress:
Kronvägen 6
465 97 Nossebro

Textmassorna omarbetade och kompletterade av Bloggen.

Länkar

GP 2009-02-13
TTELA 2009-02-13




Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: