Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 1 januari 2009

En kapitalistisk vänsterpartist som berikade sig själv samtidigt som han svek alla sina ideal

Ursprungsartikel:
http://meritwager.wordpress.com/2008/12/28/en-kapitalistisk-vansterpartist-som-berikade-sig-sjalv-samtidigt-som-han-svek-alla-sina-ideal/



sidan-4-debattFörut var jag en feminist som inte hade tid för familj och en miljöpolitiker som jämt flög. Det håller inte om skillnaden mellan ideal och det egna livet blir allt för stora. (Sidan 4, Expressen 28.12 2008).

Så säger den kapitalistiske vänsterpartisten som svek alla sina ideal (se ovan) och nu, efter elva ekonomiskt mycket lukrativa år i EU-parlamentet har “valt att sluta”:

Jag flyttade över Atlanten och blev snart hemmapappa med två små bebisar, tvillingarna Tor och Greta.

Så kan ju andra vänsterpartistiska pappor också göra. Eller?

Politiken ska inte vara ett yrke. Jag vill se politiker som växlar mellan yrkesliv, familj och de politiska uppdragen.

Hur trovärdigt är det när den här vänsterpartisten i nästan hela sitt 44-åriga liv har haft politiken som ett synnerligen inkomstbringande yrke?

Det känns skönt att mer kunna leva lite som jag lär.

Man kan undra varför den här yrkespolitikern känt sig manad att skriva en sådan här debattartikel i Expressen när han under sin tid som politiker så uppenbart inte levt som han lärt. Tror han att han kan vara en förebild för någon? Snarare är han väl ett tydligt exempel på hur människor lever precis tvärtemot allt de påstår sig stå för och berikar sig på det för att sedan, som han själv, vid 44 års ålder välja att leva ett helt annat liv. Ett liv så fjärran från hur den här politikerns vänsterpartistiska väljare ens kan drömma om att det inte ens går att föreställa sig.

      



Källa: Merith Wager (gästinlägg)

Inga kommentarer: