Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 31 december 2008

Ulf Borgström aka Gryningspyromanen har kostat samhället 1 miljard

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2008/12/30/ulf-borgstrom-aka-gryningspyromanen-har-kostat-samhallet-1-miljard/Ulf Borgströms förkärlek till mordbränder har kostat samhällets EN miljard kronor. Hälften avser uppskattat värde av alla de eldhärjade byggnaderna och andra hälften utredning -och insatskostnader, enligt polisen.

Johan Linander, riksdagsledamot och ledamot i styrelsen för Rikspolisstyrelsen, fick kostnaderna redovisade för sig under tisdagen.

Johan Linander:

“- Det ger kusliga perspektiv, säger Johan Linander.

- Det är förstås orimligt att en enda person ska få ta upp så mycket av de rättsliga myndigheternas tid. Det blir ofrånkomligen så att det tar resurser från annat polisiärt arbete, polisens synlighet och förebyggande arbete, säger Johan Linander.”

Linander säger sig ha förståelse för den svåra bevisningen men hyser samtidigt gott mod att de planerade åtalen för mordbränder ska fälla Borgström.

Borgstöm är misstänkt för en lång rad mordbränder i Skåne, Blekinge, Småland m.fl. län, minst 80 stycken genom åren. Det kommande åtalet gäller bl.a. en nedbränd sommarstuga och stöld i slutet av november samt hot mot tjänsteman.

Skånskan 2008-12-30

Julen var lugn och fridfull för Ystadsborna. Inga mordbränder vilket beror på Borgström sitter häktad sedan några veckor tillbaka.

Det får han fortsätta vara även över nyårshelgen då åklagaren begärde förlängd häktingstid vilket bifölls, inkl. från Borgström själv som annars brukar tycka till mot rättsväsendet i stil med -Jävla svin ackompanjerat av långfingret i förhandlingssalarna, häktet, förhörsrummet osv.

Ystads Allehanda:

“..sitter frihetsberövad misstänkt för hot mot tjänsteman och stöld i samband med ett inbrott i ett fritidshus i Sandskogen.

Åklagaren har också åtalat 45-åringen för hot mot tjänsteman. Mannen nekar till båda anklagelserna.

45-åringen frigavs villkorligt i december förra året efter att avtjänat ett 3,5-årig fängelsestraff för försök till mordbrand. Mannen har därefter varit misstänkt och också frihetsberövad i samband med anlagda bränder i Simrishamn och Ystad.

Åtal ska nu vara väckt den 5 januari 2009.”

Ystads Allehanda 2008-12-30

TIDIGARE POSTER

Ulf Borgström häktad - åtalas för inbrottsstöld och hot mot tjänsteman
Ulf "gryningspyromanen" Borgström häktad på nytt för stöld och olaga hot
Ulf Borgström frihetsberövad - har misskött sin övervakning
Ulf Borgström släpptes under tisdagen
Ulf Borgström aka Gryningspyromanen anhållen på nytt för mordbrand -greps under morgontimmarna i Ystad

Samt

Fria Nyheter - Ulf Borgström

      Källa: Politiskt Inkorrekt (Medlem)

Inga kommentarer: