Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 29 november 2008

Stort och smått av begångna brott

Ursprungsartikel:
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2008/11/28/stort-och-smatt-av-begangna-brott/“Väpnat rån mot bank i Lund

En bank vid Mårtenstorget i Lund rånades på i kväll av två maskerade män. Två skarpa skott avlossades innan rånarna försvann ut bakvägen. Ingen ska dock ha skadats fysiskt.

Rånarna var maskerade och beväpnade när de trängde in i Sparbanken Finns lokaler strax före klockan 18 på torsdagskvällen. Per-Ola Månsson var inne i banken när rånarna kom in.

Jag stod vid dörren och trodde först det var ett skämt. Men när jag såg att en av killarna hade pistol i handen gick jag ut. Vi var väl en sex-sju kunder i banken när de kom,

Rånarna avlossade två skarpa skott inne i lokalen. Eftersom dörren blockerades tog sig rånarna ut bakvägen med hjälp av personalen, säger Skånepolisens informatör Calle Persson.”

SDS
WEBTV

“Mindre summa pengar byte vid rekordsnabbt rån

Handelsbankens kontor på Torget i Tomelilla rånades vid lunchtid i dag av två maskerade och beväpnade män på en mindre summa pengar. Efter rånet försvann de därifrån på cykel.

Bankpersonalen hotades med ett pistolliknande föremål.

När de två rånarna slog till stod ögonvittnet Göran Henriksson allt annat än handlingsförlamad. Först rusade han ut för att knycka deras cyklar utanför banken. Sedan jagade han dem med bil längs Tomelillas gator…”

Ystads Allehanda
Webb-TV: Handelsbanken rånad

“Buss beskjuten i Göteborg

En buss i linjetrafik besköts på onsdagskvällen vid Påvelundskolan i västra Göteborg. Polisen fann senare tre hål i en sidoruta. Ingen av de tre passagerarna skadades fysiskt.

– De satt inte i den delen av bussen som blev beskjuten, säger Ann-Christin Skoglund, inre befäl vid polisen i Västra Frölunda till TT.

Polisen tror att det var ett luftvapen eller möjligtvis ett kolsyrevapen som använts. Polisen har inte gripit några misstänkta och det finns heller inga vittnen till händelsen…”

SDS

“Rånade banken för att kunna betala sina böter

En skuld, eller snarare böter, på 100 000 kronor. Det var bakgrunden till att de båda 17-åringarna beslutade sig för att råna banken på Regementsgatan. Ett rån där ynglingarna, enligt åklagaren, visade synnerlig råhet…”

Skånskan

“Brutala knivrån på väg klaras upp

Fyra killar mellan 16 och 20 har åkt fast misstänkta för en serie brutala rån i Helsingborg..”

HD

“Kusiner dömda för knivhugg på pizzeria

Kusinerna från Landskrona hamnade i bråk med en 19-årig man på en pizzeria i Malmö. Det slutade med att de slog en flaska i huvudet och sedan knivhögg honom flera gånger med en matkniv. I går dömdes den äldre av dem till fängelse i ett år och fyra månader

Förra gången 20-åringen från Landskrona var åtalad för grov misshandel i Malmö friades han och hans kamrater sedan offret och vittnen inte dök upp på rättegången.

Båda kusinerna är välkända av polisen sedan tidigare. Bland annat dömdes de för plundringen av butiken Audio Video i Landskrona förra sommaren…”

HD

“Misshandlades när han nekade resenär åka gratis

Två knytnävsslag och hotad till livet. Busschaufför Thomas Pannwitz kom undan med skråmor och bulor i huvudet när en resenär blev nekad att åka gratis på bussen…"

Kristianstadsbladet

“17-åring gripen misstänkt för förberedelse till grov misshandel

En 17-åring greps vid halv åttatiden på torsdagskvällen i Vellinge misstänkt för förberedelse till grov misshandel. Han och ett tiotal andra killar hade tagit bussen från Trelleborg till Vellinge beväpnade med både påkar och knivar. När gänget klev av i Vellinge noterade ett vittne att de var beväpnade och larmade då polisen.

Polispatrull ryckte ut till platsen, och efter en kortare jakt greps 17-åringen, som hade både kniv och påk på sig, i närheten av busstationen.

De andra sprang som vinden och försvann i natten, säger Anders Olsson, inre befäl vid polisen i Ystad…”

Trelleborgs Allehanda

“Vägpirater tvingade till sig bensin

Vägpirater tvingade till sig bensin från en kvinna i Mölndal. De sa att de behövde hjälp för att kunna ta sig till sjukhuset…”

GP

Åkte på turné med skimmade kontokort

Vid häktningsförhandlingen lovade 24-åringen att “aldrig mer syssla med skimmade kort” och han släpptes fri. Några månader senare åkte han fast på nytt – för liknande brottslighet.

– Jag är bara målvakt och de hotar mig…”

Skånskan

“Polisen varnar för bensinbedragare på JET-mackar i Malmö/Sverige runt

Se upp när du ska tanka på en Jetmack. Annars kan du få betala för någon annans bensin. Säkerhetsbristen utnyttjas dagligen i Malmö, och polisen går nu ut med en varning.

Varje vecka polisanmäls mellan fem och tio bedrägerier på Malmös Jetmackar. I går kväll drabbades en kvinna på Sallerupsvägen i Malmö.

Kvinnan stoppade in sitt betalkort och knappade in koden för att tanka – men någon bensin kom inte.

Hon la märke till att en man vid pumpen intill började tanka i samma ögonblick. När hon konfronterade den unga mannen sa han att han betalat kontant.

I själva verket fyllde han tanken med gratisbensin som debiterades på kvinnans kort…”

SDS

“Snöbollskrig bakom gängmisshandel i Södertälje

Det var ett snöbollskrig som spårade ur som låg bakom gängmisshandeln av en högstadieelev på Rosenborgskolan i tisdags. Flera personer sparkade en liggande person.

Den fega gängmisshandeln inträffade under tisdagen vid lunchtid.

Händelsen är polisanmäld, men ingen är ännu gripen för misshandeln och ingen har heller stängts av från skolan. Enligt uppgift till LT ska elever haft snöbollskrig och mulat varandra på rasten. När några elever sade ifrån blev det för mycket för andra, som gick till attack med sparkar och slag. Snabbt anslöt fler och deltog i gängmisshandeln. Sparkarna upphörde inte när eleven föll till marken. Samtliga inblandade var elever i årskurs åtta och nio…”

LT

Avslutningsvis:

"Fyra hästar har skurits

På kort tid har fyra hästar i länet blivit skurna i underlivet. Polisen vet inte om det finns något samband mellan dåden.

En Linköpingsbo har figurerat i utredningen men är inte delgiven misstanke om brott. Mannen har åtalats för att plågat en häst i Dalarna i november förra året. På brottsplatsen hittades sperma som kom från Linköpingsbon. Mannen hävdar att någon planterat bevis för att hämnas på honom.."

Corren

Denna man är samma 42-åring som intervjuades i INSIDER, avsnitt 2, tidigare i höstas:

hh<

INSIDER

      Källa: Politiskt Inkorrekt (gästinlägg)

Inga kommentarer: