Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 29 november 2008

Fredens religion är igång och bombar och mördar igen.(SvD)

Ursprungsartikel:
http://varjager.wordpress.com/2008/11/27/fredens-religion-ar-igang-och-bombar-och-mordar-igensvd/Saxar direkt från SvD. Nu skall ni se att det snart kommer att komma undanflykter och bortförklaringar från PK Eliten.

“Terroristerna angrep minst sju platser, bland annat flera lyxhotell och centrala Bombays största järnvägsstation. En grupp som kallar sig Deccan Mujahedin har tagit på sig skulden för dåden, rapporterar nyhetsbyrån Press Trust of India. Till indisk tv säger ett vittne att terroristerna letade efter turister med brittiska eller amerikanska pass. Sent på onsdagskvällen hölls upp emot 100 västerlänningar som gisslan på två olika hotell i Bombay, samt på ett sjukhus. Ett av hotellen, Taj Mahal Palace, stod även i brand. Taj Mahal Palace är känt som ett av Indiens lyxigaste hotell.

Enligt BBC kan indisk polis vara på väg att ta sig in på hotellen. Flera explosioner har hörts inifrån byggnaderna. Lokala tv-stationer rapporterade också om skottlossning från Café Leopold, en av stadens populäraste turistrestauranger samt sjukhus och flera järnvägsstationer. Attentatsmännen använde automatvapen och handgranater. Enligt tv-kanalen IBN ska ledaren för en antiterrorstyrka, Hemant Karkare, har skjutits ihjäl i närheten av en biograf. Målen uppges vara företag som besöks av turister och utländska affärsmän. Enligt delstaten Maharashtras polischef har angriparna skjutit vilt omkring sig och flera tv-kanaler visar under kvällen bilder på en leende terrorist med ett automatvapen i händerna. Strax efter midnatt rapporterade BBC att indisk polis meddelar att de skjutit fyra misstänkta till döds och gripit nio andra. Utrikesminister Carl Bild gick strax efter klockan 1 i natt ut med ett pressmeddelande om attentaten.

- Det finns all anledning att å det starkaste fördöma de omfattande terrorattackerna i Mumbai i Indien.Det finns uppgifter om att upp mot 80 personer dödats som ett resultat av en serie av samordnade attacker, säger Carl Bildt.”

Fredens religion, no way.

      Källa: Varjager (gästinlägg)

Inga kommentarer: