Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 31 oktober 2008

Somalier klagar, vad annat att vänta

Ursprungsartikel:
http://systemfel.wordpress.com/2008/10/28/somalier-klagar-vad-annat-att-vanta/I TTELA kan man läsa om den somaliska asylsökanden som efter beviljad PUT fått hit sin familj. I sommras lyckades somaliern att få en lägenhet och eftersom han var ensam fick han en etta. Sen i september har han även fått hit övriga familjen, fru och två barn och ett tredje på gång.

- Han kom säkert hit som “ankare” för den övriga familjen, när väl PUT beviljas så trillar hela familjen in i landet, självklart så har inte myndigheterna/kommunen en aning om detta.

- Det skulle vara intressant att veta vem som betalat biljetterna för “övriga familjen” hit.

Att bostadsbolaget som har lägenheten har regler är något som dessa krav- och bidragsmaskiner från Somalia inte förstår.
- Om inte denna lägenhet passar kan du köpa ett 20-manna tält på överskottbolaget och inkvartera dig och din familj i samtidigt är luften säkret bättre i ett tält än i lägenheten som du klagar över.

- Det är många som är trångbodda i detta land så klaga för helvete inte och om det inte passar så åk hem till Somalia igen då.

TTELLA

“14 personer bor på 70 kvadrat”

Ännu en somalisk kravmasin som klagar på trångboddhet.

Isse Dahir Hassan kom hit från Somalia för ett och ett halvt år sedan. Då fick han hyra en del i en trerumslägenhet. Men för en månad sedan fick han hit resten av familjen, vilket var totalt 13 personer, varav 10 barn. Familjen fick flytta in i Hassans lägenhet eftersom kommunen inte kunde erbjuda något annat.
- Vi vill inte leva så här, säger Hassan och visar oss hur han fått stuva ihop sofforna i vardagsrummet för att de ska få plats med madrasserna.
- Det är viktigare att sova än att sitta.
Han har totalt nio barn där den yngsta är 1,5 år och den äldsta 12 år.
- Du känner på barnen att de har det för trångt. De har fått vara inne hela tiden men jag hoppas att många av dem snart kan börja skolan, säger han.

- När denna somaliska kravmaskins familj anlände togs kommunen på sängen. Nu har man till och med annonserat i tidningen efter en stor lägenhet eller ett hus.
- Enligt Vänersborgsbostäders krav skulle en familj på tolv personer behöva minst 120 kvadratmeters boyta, helst större än så, återstår att se om detta duger åt landets nya muslimska adel.

- Hur många miljoner denna ointegrerbara storbarnsfamilj kommer att kosta oss skattebetalare skulle man gärna vilja veta.

En förskoleplats/skolplats kostar ca 100 000 kr/år sen får säkert kommunen anställa lärare/förskolärare extra och det kostar pengar. Det är miljoner skattekronor per år denna ointegrerbara familj kostar. Bara 10 barnbidrag samt flerbarnstillägg är en stor summa skattemedel.
- Vem betalar resorna för familjen att komma hit? För den här familjen behövs ju en chatrad flygmaskin.

TTELLA (2008-02-27)

Somalier löpte amok i Oslo

Igårkväll blev minst 3 personer kvivstuckna i halsen av en somalier, ja ni hörde rätt. Norsk press dessinformerar/hjärntvättar inte landets medborgare på samma sätt som den svenska journalistkåren gör med sina läsare .

– Vi har pågrepet en 36 år gammel somalier som er godt kjent av politiet fra før i forbindelse med vold, narkotika og bråk. Han er mistenkt for å ha stukket etter flere personer i Brugata med kniv, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad i Oslo politidistrikt til NTB.

Lästips: Datorfel hos tidningen Metro “Bankrånaren Gustav”

När somaliern blev förd ut till polisbilen inför ett stort pressuppbåd ropade han: «Jeg gjør dette for et bedre Norge. Jeg er norsk statsborger og har ikke noe sted å bo,»

- Nu har du iaf någonstans att bo för några år framöver. En enrummare med galler.

Aftenposten1 , Aftenposten 2
VG 1 och VG 2

Somalier klagar i Göteborg
Jobb och en ny samlingslokal i Hjällbo - det är vad den somaliska folkgruppen skulle behöva. Dessa önskemålen framfördes på en träff med politiker och tjänstemän i går.

- Även de Volvoarbetare som kommer att avskedas behöver jobb, alla 1000-tals inom fordonsindustrin kommer att behöva jobb.

- Vi kan jobba för att integrera vårt folk i samhället men vi behöver hjälp. Vi har många problem på grund av att vi är arbetslösa, säger en ledamot i “Statslösa somaliers förbund”.
- Förbundet påpekade också vikten av att bostadsbolag och andra lokala aktörer hjälper gruppen genom att anställa fler somalier.

- Krav och krav ……

Inga somaliska kvinnor fanns på plats under mötet. Det ifrågasattes av stadsdelsnämndens ordförande Shadiye Heydari, (s).
- Vi är åtta män och fyra kvinnor i vår styrelse. Men ingen av kvinnorna kunde komma i dag tyvärr, svarade ordföranden Abdi Yusuf.

Dessa ointegrerbara kravmaskiner lär vi säkert få läsa om mer.

Somalier och integration verkar vara två ord som inte hör ihop, bloggen har skrivit om detta innan och både Norge och Sverige verkar ha samma problem med dessa somalier.
Tidigare bloggpostSomalier och integration

Läs gärna Migrationverkets intervju med en “somalisk asylsökande” på Merith Wagers blogg. ” Följande autentiska, ord för ord-nedtecknade asylintervju har skickats av en migga. Kommentarer överflödiga.”

Göteborgs-Posten

Bloggtoppen.se

besöksräknare

      Källa: Systemfels Weblog (gästinlägg)

Inga kommentarer: