Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 5 oktober 2008

Skattefinansierad kommunistpropaganda

Ursprungsartikel:
http://falkblick.nu/?p=400


Stockholmsteatrarna Galeasen och Tribunalen har på måndag premiär för en ny uppsättning. Det finns inga skrivna manus, istället ska 14 personer läsa högt ur det Kommunistiska Manifestet, för att göra innehållet “mer begripligt och lockande”, om man får tro regissören själv.

Det är centerpartisten Niklas Carlsson som uppmärksammat pjäsen, och i ett debattinlägg i Barometern får vi skattebetalare veta att vi förstås är med och finansierar avskrädet eftersom båda teatrarna uppbär bidrag från kulturrådet.

Jag gick in på Teater Galeasens hemsida och vad möts jag av om inte en stor RAF-logga. Nu är jag förvisso ingen större vän av skattefinansierad kultur överhuvudtaget, då jag tycker det är ett val man får göra själv. Men att skattepengar delas ut så lättvindigt att det går till kommunistisk högläsning är förstås förkastligt eftersom det inte har något med vårt kulturarv att göra.

Staten hjälper inte till att finansiera vilka politiska partier eller organisationer som helst. Således kan man inte argumentera för att politiker inte ska lägga sig i kulturen, när det rör sig om skattemedel, för det finns redan en styrning idag som har en högre toleransnivå gentemot bland annat vänstertidskrifter.

 




Källa: Falkblick (importerad blogg)

Inga kommentarer: