Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 28 september 2008

Barn kvar på perrongen

Ursprungsartikel:
http://systemfel.wordpress.com/2008/09/22/barn-kvar-pa-perrongen/- En irakisk familj känner sig kränkta och diskriminerade. Händelsen utspelade sig i mars i år på järnvägsstationen i Lund

Familjen var i god tid på stationen i Lund för att i mars i år resa med Skånetrafiken till Kastrup i Köpenhamn, där de skulle med ett flygplan till sitt forna hemland. När tåget kom bar pappan raskt in två väskor och frun bar det minsta barnet. Den åttaåriga dottern kunde själv bära sin väska ombord i tåget, men det klarade inte fyraåringen, som stannade kvar på perrongen med sin väska.
– Jag sa att jag skulle komma och hjälpa honom, men innan jag hann hämta honom stängdes och låstes dörrarna, säger pappan till aftonbladet.se.

- Självklart så känner sig denna familj kränkta och diskriminerade och som alla andra muslimska gökungar ska de matas med pengar. DO har krävt in en förklaring av Skånetrafiken.
- Familjen har fått 500kr som är maxbeloppet i resegarantin från Skånetrafiken.
Sydsvenskan

Här är den aktuella motorvagnstypen som används i tågen över Öresundsbron. På järnvägsspråk har den littera X31.

Med en liten lätt googling får man denna information om motorvagn X31:

-På Öresundsförbindelsen är det inte som normala fall i Sverige lokföraren som ansvarar för passagerarnas säkerhet, utan ombordpersonalen är särskilt ombordansvarig enligt danska regler.

- Tyvärr så har inte artikelförfattaren några större kunskaper om hur det fungerar med järnvägsdrift och dess fordon.
- Föraren av detta tåg manövererar ej dörrarna utan det gör personalen som jobbar inne i tåget kan jag upplysa artikelförfattaren.
Aftonbladet

- Bloggen har letat upp en liknande händelse som inträffade i juli 2006, denna gång på stationen i Skövde. Då blev en 3-åring “frånåkt” på perrongen. Även denna gång handlar det om invandrarfamilj Tabita Aliaj och Gezim Aliaj och deras son Viktor
SR Skaraborg

En Lidköpingsfamilj på tågresa tvingades maktlösa se på, när deras treåring blev kvar på perrongen i Skövde när tåget avgick.Tågpersonalen vägrade stoppa tåget och nu polisanmäler familjen händelsen

Aftonbladet

Konstigt att det inte gapades om kränkning och diskriminering på nästan samma händelse i Skövde som Lund, kan det vara så att familjen Aliaj inte är lättkränkta muslimer.

      Källa: Systemfels Weblog (gästinlägg)

Inga kommentarer: