Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 29 augusti 2008

Invandringen till Australien bra för ekonomin

Ursprungsartikel:
http://integrationsbloggen.blogspot.com/2008/08/invandringen-till-australien-bra-fr.html


Den australienska regeringen beställer regelbundet analyser av invandringens ekonomiska effekter. I Australien, liksom andra läder som Kanada, USA, Storbritanien är det, till skillnad från i Sverige, inget märkvärdigt att räkna på invandringens ekonomiska effekter. Den senaste rapporten från Access Economics visar att varje kohort invandrare till Australien ger hundratals miljoner dollar plus till statsbudgeten och övriga ekonomin varje år.

Analysen undersöker invandringens kostnader för hälso- och sjukvård, utbildning, välfärd, arbetsmarknadstjänster och introduktionsprogram och de skatter som invandrare betalar in till statskassan och avgifter för visum. Beräkningarna visar att migrationen under 2006-07 ger ett plus på 536 miljoner dollar första året, 856 andra året osv. Andra invandringskohorter ger liknande ekonomskt överskott.

Det är svårt att förstå varför liknande ekonomiska beräkningar inte genomförs i Sverige. Alla politikområden behöver följas upp för att kunna justeras och förbättras .


Källa: Integrationsbloggen (importerad blogg)

Inga kommentarer: