Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 juni 2008

Vi får diktatur för skattepengarna

Ursprungsartikel:
http://everykindapeople.blogspot.com/2008/06/vi-fr-diktatur-fr-skattepengarna.html


Socialdemokraten Marianne Mikko har fått igenom ett lömskt förslag i Europaparlamentets kulturutskott. Bloggare ska registreras, ja än värre, de ska åsiktsregistreras:

"Bloggarnas legala status skall klargöras och kategoriseras utifrån deras åsikt och agenda".

Det märks att Mikko har en bakgrund som journalist i det forna Sovjetunionen. Det märks också att EU börjar likna Sovjet eftersom politikerna tar emot förslaget med sådan entusiasm. Undrar hur den svenska riksdagen skulle ställa sig? Antagligen som vid omröstningen om FRA-lagen nyligen - 348 skulle rösta för åsiktsregistrering och en enda emot.

Politikerna är desperata nu när vanliga människor kan uttrycka sig fritt via bloggar. Politiker är förresten fel beteckning, för de representerar knappast sina väljare längre. Partierna vi röstar på behöver inte ens medlemmar, de får våra pengar ändå i form av statsbidrag. Vi betalar en massa skatter till svenska staten och EU och ju mer pengar vi betalar desto klåfingrigare blir de för att kunna kontrollera våra liv i minsta detalj.

Journalistförbundet stöder Marianne Mikko! Svenska journalister vill inte ha konkurrens. Presstödet har gjort att de precis som politikerna är en del av den socialistiska statsapparaten.
Källa: Every Kinda People (gästinlägg)

Inga kommentarer: