Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 juni 2008

Kristdemokraterna vill utbilda imamer

Ursprungsartikel:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/06/kristdemokraterna-vill-utbilda-imamer.html
Igår fredag 27 juni röstade kristdemokraternas riksting igenom att utbilda muslimska imamer för svenska skattepengar, rapporterar enbart Sydsvenskan:

"Staten ska erbjuda en samhällsinriktad utbildning för imamer"

Källa, Sydsvenskan sidan A8 lördag 28 juni 2008:


Märkligt att inga andra media skrivit en rad om att kristdemokraterna nu vill satsa på imamer. Det tystas ned av pressen. En statlig satsning på imamutbildning går inte att jämföra med den prästutbildning som sker idag. Prästutbildningen är ettårig och anordnas av Pastoralinstitutet som helt bekostas av den fristående svenska kyrkan själv. Varför ska skattebetalarna betala just imamer när de utbildas? Har man hört muslimer i Sverige som vill att mer pengar ska satsas på andra religioner än islam?


Imamer infiltrerar redan många muslimska friskolor idag och en del invandrartäta förortsskolor med många muslimska elever. Är det denna verksamhet med imamer bland muslimska elever som kristdemokraterna inte anser håller måttet, eller enbart när imamer riktar sin mission mot vuxna?


Dessutom röstade kristdemokraternas riksting igenom att alla flyktingar som fått asyl i Sverige ska få introduktionslön. Vad är det för ett lönearbete som kristdemokraterna anser att en asylsökande utför genom att enbart befinna sig i Sverige? Dessutom ska med skattepengar betalas vars en personlig coach till varje asylbeviljad flykting.


Fler artiklar om kristdemokraternas rikting som fortsätter idag lördag 28 juni:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=799086
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1412761.svd
http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154993


Källa: Muslimska friskolan (gästinlägg)

Inga kommentarer: