Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 29 juni 2008

Enligt ryktet finns det fortfarande liberaler inom allianspartierna. Vad fan gör de där?

Ursprungsartikel:
http://advodia.blogspot.com/2008/06/enligt-ryktet-finns-det-fortfarande.html


Annika Qarlsson, ordförande i Centerns kvinnoförbund, har gjort ett utspel om sexköpslagen. Hon tycker att straffet för sexköp måste höjas. "Lagstiftningen måste göra det tydligt att det är fel att köpa andra människors kroppar och kön" Hon får stöd av representanter för samtliga de borgerliga kvinnoförbunden.

Därigenom visar de tydligt att de inte bara är oliberala utan direkt antiliberala. För ingen liberal princip kan vara mer grundläggande än att vuxna människor äger rätten att bestämma över sina egna kroppar och sina egna liv - det vill säga även rätten att prostituera sig. Och har människor rätt att prostituera sig, då måste också andra ha rätt att köpa deras tjänster för att denna rättighet ska vara fullständig. Vuxna människor måste därtill ha rätten att ingå informerade avtal med varandra utan att staten lägger sig i, det är en annan liberal grundprincip.

Av detta följer dock inte att man som liberal stillatigande måste åse hur mindre förnuftiga människor eller människor som är slavar under ett missbruk far illa i prostitutionen (vilket många tvivelsutan gör). Men istället för att lagstifta får man ingripa med information eller genom att skapa alternativ för dessa människor. Fast det är klart, sådant är ju mycket jobbigare och mer komplicerat än att helt enkelt förbjuda saker och ting…

För övrigt anser jag fortfarande att påståendet "prostituerade säljer sina kroppar" enbart är acceptabelt hos femåringar och gravt utvecklingsstörda.


Läs mer:
http://www.svd.se/nyheter/politik/artikel_1410859.svd

-


Källa: Advodia (importerad blogg)

Inga kommentarer: