Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 maj 2008

Vänsterpartiet mot muslimska friskolor

Ursprungsartikel:
http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2008/05/vnsterpartiet-mot-muslimska-friskolor.html
Från gårdagens ledarsida i vänsterpartiets tidning Flamman görs en total uppgörelse med muslimska friskolor och det tvång som slöjan innebär för skolbarnen där:


"Slöja är inte bara en religiös symbol

Inför vänsterpartiets kongress föreslår en rad partimedlemmar slöjförbud på barn. Slöjan står för könsförtryck, skriver Inger Stark, en av motionärerna.


Lars Ohly, din okunskap är verkligen monumental!
Flickorna känner sig inte tvungna att bära slöja av religiösa skäl, de är tvungna. En helt avgörande skillnad. Det finns säkert några småflickor som vill bära slöja bara för att mamma gör det och som får ta av sig den när hon vill. Men, för de allra flesta gäller att när slöjan väl kommit kom på, så sitter den där.


Med slöjan följer könssegregation, förbud att delta i ämnen som sexualundervisning, simundervisning, gymnastik och i en del fall musikundervisning. Många flickor körs med små rosa bussar till muslimska friskolor. Det är verkligheten Lasse! Flickorna är från tre år till nio år, då åker slöjan på och den tas bara av i familjens hägn.


Vi som anser att slöjförbud är nödvändigt har aldrig sagt att förbudet gäller vuxna kvinnor. Det är alldeles självklart att de väljer själv. Ingen skulle komma på idén att diktera villkor för vuxna kvinnor. Vi pratar om barn; barn som måste omfattas av barnkonventionen, barn som måste ha rätt att leva fria liv som barn. Barn som inte ska ta ansvar för vuxna mäns sexualitet.


Varför är du inte nöjd med formuleringarna i svaret på slöjmotionerna? Vad är det som är fel i ert förhållningssätt? Var du i minoritet och vågade inte rösta emot majoriteten? Är det verkligen så att kors, halvmåne o dylikt är jämförbart med slöjan? Mig veterligt har inte ovanstående symboler med männens sexualitet att göra.


Jag hoppas att vi får en bra diskussion på kongressen; utan fula slängar. Själv är jag inte ombud, tyvärr, men jag är med som åhörare. Jag kan respektera och förstå att man inte tycker att slöjförbud är rätta vägen; men jag kan inte respektera att man anser att diskussionen inte är nödvändig och livsviktig för allas vår framtid.Källa, Flamman torsdag 29 maj 2008:

Källa: Muslimska friskolan (gästinlägg)

Inga kommentarer: