Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

torsdag 29 maj 2008

Svensk media censurerar som vanligt - skyddar utländsk våldtäktsman

Ursprungsartikel:
http://imittsverige.blogspot.com/2008/05/svensk-media-censurerar-som-vanligt.html
Klicka på skärmdumpen för att förstora den.

Signalemente är visst inget viktigt enligt svensk PK-media. Och därmed har också Sverige en extremt LÅG uppklarandeprocent när det gäller våldsbrott, om man jämför med andra länder.
I svensk media är det gärningsmannen som har rättigheter och ska skyddas - inte offret.
Men tack vare snabba tipsare och bloggare, så kommer det mesta fram till slut i alla fall. Men tyvärr når det inte dem de skulle behöva nå, typ eventuella vittnen.
"Serievåldtäkt i Sundsvall
Polisen tror att samme gärningsman kan ligga bakom två överfall och våldtäktsförsök mot unga kvinnor den senaste tiden."
"Medborgargatan i Skönsberg, 01.30 natten mot söndag: En 18-årig kvinna överfalls sedan hon klivit av bussen. Gärningsmannen sliter i hennes kläder och i håret, men kvinnan lyckas slå sig fri och kan fly.
Åkanten vid gamla slakteriet, 21-tiden 18 maj. En 18-årig kvinna överfalls bakifrån av en man. Han sliter och drar i henne, men hon kämpar framgångsrikt emot och kan sätta sig i säkerhet."
Beskrivning först: I båda fallen är det en man, 20-25 år gammal, 180 centimeter lång av utländsk härkomst och med mörka kläder, säger Back Lars Andersson
Två timmar senare: I båda fallen är det en man, 20-25 år gammal, 180 centimeter lång och med mörka kläder, säger Back Lars Andersson
ST (den censurerade versionen)
Tack för tipset, "Will" och Fria Nyheter!Källa: I mitt Sverige (gästinlägg)

Inga kommentarer: