Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

fredag 30 maj 2008

Kommuner tvingas ta emot flyktingar

Ursprungsartikel:
http://imittsverige.blogspot.com/2008/05/kommuner-tvingas-ta-emot-flyktingar.html


"Det ska inte gå att säga nej till att ta emot flyktingar, föreslår en kommande utredning. En pliktlag ska tvinga trilskande kommuner att hjälpa till.

Omkring 25 kommuner i Sverige vägrar ta emot flyktingar, men nu kan det bli slut på det. Nästa vecka presenteras en statlig utredning som föreslår att alla kommuner ska tvingas ta emot flyktingar, det skriver Dagens Samhälle.

Förra året tog länsstyrelserna över ansvaret för att sköta flyktingmottagandet. De har fört en dialog med kommunerna om hur många flyktingar varje kommun ska ta emot. Men om en kommun säger nej – då är det stopp.

– Om Migrationsverket bestämmer att 10 000 personer ska placeras ut i landet och länsstyrelserna bara kan hitta platser till 9 500, då måste länsstyrelserna kunna tvinga kommunerna att ta emot folk, säger utredare Monica Werenfels-Röttorp till TT.

Många kommuner skyller på bostadsbrist när de säger nej. Men det bör inte kunna vara ett argument för att befrias från ansvaret, anser Werenfels-Röttorp.

Utredningen lämnas över till integrationsminister Nyamko Sabuni på måndag. "

Sydsvenskan


Tack för tipset, Skånepåg!

Damen ifråga är ju folkpartist med, så jag tror nog Nyamko har varit med och påverkat resultatet redan. Plus att hon tycker som Nyamko att de som sköter sig på SFI ska tjäna pengar på det....

Och när det gäller åtgärder vad gäller könsstympningar och slöjförbud och annat, som fröken Sabuni gastade så om INNAN valet, så har i alla fall inte jag hört ett smack om sådant EFTER hon blev minister. Har ni?


Källa: I mitt Sverige (gästinlägg)

Inga kommentarer: