Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 8 september 2010

V i Södertälje: Fler måste ta ansvar för invandring

MISSLYCKAD INTEGRATION Två vänsterpartister i Södertälje Lennart Rendik (V) ordförand, och Staffan Norberg (V), kommunalråd, skriver av sig om den misslyckade integrationen och hur de vill att man ska komma tillrätta med Södertäljes milt uttryckt stora bekymmer.

Sedan staten abdikerade från flyktingmottagandet har några få kommuner i landet axlat ett orimligt ansvar. Södertälje, med hälften av befolkningen med ickenordiskt ursprung, är en av dessa. En skenande ökning de senaste åren ökar befolkningsomsättningen i redan hårt ansträngda bostadsområden. Vissa år har den uppgått till extrema 30 procent, vilket omöjliggör en rimlig integrationsprocess och skapar socialt oacceptabla situationer med bland annat svår trängsel i befintliga bostäder, låg sysselsättningsgrad och dåliga förutsättningar att lära sig svenska.

De avslutar med:

Ett vanligt yrkesarbete har för oss i Södertäljevänstern alltid varit bästa vägen till integration. Arbetslinjen, ur ett Södertäljeperspektiv, kräver helt andra insatser än Sverige idag erbjuder. Arbetsmarknadens behov måste styra utbildningsinsatser, praktik och boendeort – inte kyrkor, vänner, dålig lagstiftning eller rasistiska halvfigurer som vill döma människor efter grupptillhörighet i stället för de gärningar som begås.

LT

Ni två kan ju börja med att tvinga bort den syrianske lögnaktige moderaten med sina klankriminella kopplingar..

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

1 kommentar:

GalaXyBloggen sa...

Hej

Hoppas allt är bra. Det var längesedan du uppdaterade. Du har väl mycket att göra nu innan valet så klart.

Jag tänkte bjuda på en liten film med ensamkommande barn från Umeå. Det är från den 4 september när rädda barnen hade sin landsomfattande kampanj. Filmat av Henrik Agerhäll Ordförande i SD Umeå. Ni får gärna skriva ett inlägg om det om ni vill. Det är stora och välväxta barn som kommer hit som flyktingar.

http://www.youtube.com/watch?v=Q9VhjCBdId0

PS. 3:54 in i filmen så börjar det riktigt roliga. Jag ska inte avslöja vad det är, det förstör spänningen;)

/Mats