Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 8 september 2010

Kristna syrianer kastar sten mot muslimer

SÖDERTÄLJE Religionskriget och hatet tar man med sig hit. I förra veckan gjordes minst sex anmälningar till Hovsjöpolisen om trakasserier mot kvinnliga insvepta muslimer i stadsdelen. Gärningsmännen är kristna syrianer. Detta är heller inte första gången. PI har skrivit om liknande attacker förra året.

Trebarnsmamman Ayan, 42, låser in sig i lägenheten för att slippa stenkastning. Amran, 25, fick sparken för att hon var färgad och muslim.

– De skriker jävla muslim efter mig så fort jag går ut, säger Ayan.
Det handlar främst om kvinnor som utsätts för dagliga trakasserier när de vistas ute i Hovsjö, många vågar inte ens gå ner och köpa lite mjölk av rädsla för stenkastare.

Svårt att stoppa

Muslimer har berättat för polisen att det är inte bara unga män, även vuxna deltar.

När polisen i slutet av förra veckan konfronterade några ungdomar efter en anmälan från en kvinna blev svaret att ännu en muslimsk kvinna utsattes för stenkastning senare på kvällen.

– Vi behöver hjälp från hela samhället för att lösa det här, säger Thomas Mattisson på Hovsjöpolisen.

Ärkebiskop Benjamin Atas vid Syrisk-ortodoxa kyrkan menar att man tar avstånd från trakasserierna mot muslimer.

– Vi är inte emot muslimer, alla har rätt till sin tro i Sverige, vi respekterar alla religioner. De personer som gör så här beter sig felaktigt.

LT
Läs med fördel vår post om de syrianska kriminella och dess kopplingar till en släkting som riksdagskandiderar för Moderaterna.

Ärkebiskop Benjamin Atas har för övrigt kriminella släktingar. En bror som inte tvekar att ge sig på kvinnor: Patrus Atas, född 1969. Dömd för våldtäkt till två års fängelse för några år sedan. Skadestånd 75 000 kr. Uppsala tingsrätt, mål nr B 675-05. Och hans systerson Tomas Peter Öz är dömd för våld mot tjänsteman. Stockholms tingsrätt, mål nr B 8098-03.

Vi ska återkomma till biskopen..

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: