Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 22 september 2010

Tusentals personer uthängda på nätet

En lista på över över 5 700 personer som visat intresse för Sverigedemokraterna ligger ute på nätet. Uppgifterna har troligen hämtats från Sd:s hemsida vid en hackerattack. Hemsidan har utsatts för ett antal attacker den senaste tiden. Webbsidan hackades även i helgen. Just nu verkar både Sverigedemokraternas hemsida ligga nere samt Sd-Kuriren.

Det är inte bara medlemmar som hängs ut utan även personer som bara har efterfrågat information om partiet. I det publicerade registret finns namn, adress, telefonnummer, e-postadress och även en karta som visar vägen hem till alla Sverigedemokraternas partimedlemmar. Sidans slogan är "hitta en kompis nära dig".

En polisanmälan är upprättad. Enligt flera experter rör det sig om ett allvarligt intrång. Den som hackat sidan kan ha brutit mot lagen på flera sätt.
– Det första brottet är att man brutit sig in och tagit information från SD, det andra är att man publicerar den här privata informationen på nätet, det är ett brott mot personuppgiftslagen. Lagen säger dessutom att politisk information och facklig information är bland de två saker man ska värna mest om.

Erik Almqvist tror att detta är ett sätt att skrämma medlemmarna. Hotbilden mot partiets företrädare är hög just nu eftersom medierna bedriver en hatkampanj mot allt som har med Sverigedemokraterna att göra just nu.Ursprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: