Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

måndag 20 september 2010

Sverigedemokraternas framgång beror på arroganta politiker och medier

Merit Wager har en artikel publicerad på Newsmill

Min gissning är att SD kan få uppemot 8 procent i valet. Hoppas att jag har fel. Men om nu SD från och med måndag är ett riksdagsparti, då är det direkt stötande om de etablerade partierna fortsätter att bjäbba som småbarn om att de under inga omständigheter kommer att ha något med SD att göra. Istället måste de ta ansvar för den verklighet som de ingår i och som de själva bidragit till att skapa.

Det är till största delen medierna och partipolitiker som bär skuld för att SD med allra största sannolikhet kommer att vara med och styra Sverige i fyra år framöver. De maktblinda ”gammelpartierna” har inte haft örat mot marken utan huvudena ovanför molnen eller djupt nere i sanden och har vägrat se och höra vad som pågått bland dem, vilkas vilja de är satta att omsätta i praktiken: folket. Och när det gäller media så har deras oförmåga (eller ovilja?) att rapportera korrekt och allsidigt om asylinvandringen bidragit till att för alltid förändra den svenska samhällsbilden, så på dem vilar också en betydande skuld.

Genom den tysta, kanske outtalade men ändå existerande, överenskommelsen som verkar råda mellan de nuvarande riksdagspartierna och medierna, har folkets missnöje, irritation, frågor och oro ignorerats. Man kan undra om partiföreträdare och journalister någonsin läser de kommentarer som ”verklighetens folk” skriver i kommentarsfälten på nätet varje gång en artikel om asylhanteringen publiceras? Troligen inte, för om de hade tagit del av folkets åsikter och insikter så hade de varit tvungna att reagera.

Det går nämligen inte att avfärda alla dem som luftar sin oro och sin ilska som ”rasister” eller ”främlingsfientliga”. Ändå är det just det som skett, och därmed har folks legitima oro men också ilska stegrats så till den grad att de i desperation i större omfattning än vad politiker och media tror (och i hemlighet, eftersom det politiskt korrekta Sverige inte accepterar det) bestämt sig för att rösta på SD.

Läs hela artikeln på NewsmillUrsprungsartikel
Källa: Fria Nyheter (importerat inlägg)

Inga kommentarer: