Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 5 september 2010

Rosengård: knarkpåverkad 15-åring gömde laddad Uzi

ROSENGÅRD På torsdagskvällen stoppades en haschpåverkad 15-åring av polisen. Och med bakgrund i att han knarkat i över fyra år gjorde polisen razzia hemma hos honom på Von Rosens väg. Man fick då klartecken till husrannsakan i jakten på mer narkotika. Så skedde i lägenheten där mamman, pappan och storasyster, 17 år, också bor. Det visade sig bli en jackpott. I systern rum fann man en undangömd Uzi med två magasin och tillhörande patroner.

Systern greps direkt för grovt vapenbrott. Men då erkände 15-åringen att vapnet var hans. Systern släpptes medan lillebror greps för samma brottsrubricering. Han släpptes efter förhör på grund av sin låga ålder. 15-åringen vägrade berätta var han fått den ifrån eller vem han förvarade den åt.

Nu kan han dock förvänta sig omhändertagande enligt LVU vilket inte är första gången. 2008 tvingades han in i ett åttaveckors program för att försöka bryta hans kriminella karriär. Då hade han, haschpåverkad, misshandlat jämnåriga. Och haft ett aggressivt beteende ”…under lång tid”.

Tre timmar senare var det dags igen, ännu en skottlossning äger rum där en kriminell ligamedlem skjuts i benet.

Vid 00.25 natten till fredagen hörde boende vid Ramels väg flera skott i tät följd. Men det fanns inget offer kvar när polisen kom fram. Däremot fanns en 31-årig framträdande medlem i gänget Black Cobra där. Men inget vittne pekar ut honom som skytt. Och först efter mer än en timme fick polisen fram identiteten på en skadad – en 42-åring boende på Hårds väg. Mannen knyts till det nätverk av kriminella som tidigare kallade sig Lion Family. Flera i nätverket gick över till Black Cobra. 42-åringens skador är lindriga och han sökte inte läkarvård samt vägrade givetvis att prata med polisen.

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: