Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

lördag 25 september 2010

Öppet brev till Brandos

ÖPPET BREV Politiskt Inkorrekt uppmärksammade igår skoföretaget Brandos.se, vars grundare och ägare Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto vädjade till de av sina kunder som röstade på Sverigedemokraterna att inte handla av dem i framtiden.

Reaktionen lät inte vänta på sig. Vi är många som är förvånade, förbannade och bedrövade över att två unga miljonärer skriver en betydande andel svenskar på näsan enkom för att de utnyttjade sin lagstadgade rätt att lägga sin röst på ett demokratiskt parti som sedermera invaldes till riksdagen.

Dock visade det sig att plånboken var viktigare än principen, då affärsmännen redan efter ett par timmar tog bort såväl sitt hemmasnickrade budskap som länken till videon från Brandos hemsida. Men frågorna hopar sig, och vi har ett antal som vi öppet vill ställa till Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto.

Tycker du Karl-Johan Pantzar, som bor i en mångmiljonvilla i Gamla Enskede, ett av Stockholms mest välmående och segregerade områden, att du har en klar bild över alla de problem många av oss, som kanske bor i mindre attraktiva förorter, har mött som en direkt konsekvens av Europas mest extrema invandringspolitik?

Anser du Fredrik Juto, som bor på Narvavägen, en av Nordens mest exklusiva bostadsadresser, att du har rätt att sätta dig till doms över den svensk som bor i en lägenhet på Rasmusgatan i Malmö – ett område mitt i staden som plågas av kriminella invandrargäng som dagligdags uppträder hotfullt mot infödda svenskar som vågar sig in i området?

Karl-Johan Pantzar och Fredrik Juto, har ni överhuvudtaget läst Sverigedemokraternas valmanifest? Om så är fallet, vilket vi starkt betvivlar, vad i detta valmanifest är, i era ögon, att betrakta som främlingsfientlighet (till skillnad från en rättmätig kritik mot den förda invandrings- och integrationspolitiken som övriga riksdagspartier understundom utpekar som misslyckad)?

Ert företag säljer skor inte bara till den svenska befolkningen, utan har expanderat till ytterligare sex europeiska länder:

 • Danmark – Brandos.dk (Dansk Folkeparti, 13,8 procent i senaste valet till Folketinget och stödparti till regeringen)
 • Norge – Brandos.no (Fremskrittspartiet, 23 procent i senaste valet till Stortinget 2009)
 • Finland – Brandos.fi (Sannfinländarna, 4,1 procent i senaste riksdagsvalet)
 • Tyskland – Brandos.de (den växande Pro-sammanslutningen, exempelvis Pro-Köln, som för övrigt utstått ett flertal attacker från såväl islamister som nynazister och vänsterextremister)
 • Nederländerna – Brandos.nl (PVV (Frihetspartiet), 15 procent i senaste valet till House of representatives, tredje största parti)
 • Belgien – Brandos.be (Vlaams Belang, 12 procent av rösterna i valen till underhuset och senaten)
 • Har ni även riktat en motsvarande uppmaning till den delen av befolkningen i dessa länder som är kritiska till den inhemska invandringspolitiken, dvs. att inte köpa skor av er? I konsekvensens namn måste så vara fallet, inte minst mot bakgrund av att ett flertal av de folkvalda partierna i de berörda länderna betraktar Sverigedemokraterna som ett liberalt parti i jämförelse.

  Men om ni inte har gjort det, varför anser ni att endast svenskar, som trots allt är utsatta för den mest extrema invandringspolitiken i jämförelse med dessa länder, ska hörsamma er uppmaning att inte handla skor av Brandos?

  Vi erbjuder er, om ni så önskar, att kostnadsfritt översätta er videouppmaning till dessa länders respektive språk, för att därefter förmedla budskapet till de rätta kanalerna så att det får en bred spridning på samtliga era marknader.

  Ni har även ägarintressen i andra bolag, exempelvis ticket2.com, enligt egen utsaga norra Europas största marknadsplats för evenemangsbiljetter. Gäller er uppmaning även kunderna till dessa bolag, dvs. om man sympatiserar med Sverigedemokraterna så ska man inte handla biljetter via Ticket2?

  Som ni ser, frågorna är många, och vi på redaktionen ser fram emot ett svar från er. Med er tillåtelse kommer vi publicera svaret på Politiskt Inkorrekt. Kontaktuppgifter till PI finner ni ovan.

  PrintFriendly Share/Bookmark  Ursprungsartikel
  Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

  Inga kommentarer: