Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

onsdag 22 september 2010

Nu hårdnar kampen mot rasismen

Strax före klockan 22 på måndagskvällen attackerades en man på Magnus Ladulåsgatan, skriver SvD. Han blev knivskuren i magen, men klarade sig med lindrigare skador. Mannen slog själv larm och sa till polisen att de som knivskar honom gjorde det för att de trodde att han var Sverigedemokrat.

Innan valet hade de våldsbenägna vänstergrupperna brutit mot flera av demokratins spelregler. Reaktionen i media har hittills varit ganska kallsinnig och t o m statsministern sa:

- Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Uttalandet är egentligen oförlåtligt eftersom det riskerar att legitimera hatstämningar mot Sverigedemokraterna. I ett land som upplevt två ministermord, varav ett på en statsminister, borde det särskilt ligga i statsministerns intresse att inte göra den här sortens uttalanden.

Och under valvakan fick vi se prov på vänsteragitation när Lars Ohly, våldsamt besviken över att ha missat sin och vänsterpartiets förmodligen enda chans att få sitta i regeringen, tog till orda. Men han var väl tvungen att få utlopp för sina i besvikelse grundade aggressioner och började då tala om hur "rasismen" skulle stoppas. Men vad sa antidemokraten Lars Ohly egentligen? Expressen har transkriberat hans tal:

- För nu är det allvar. Nu är det riktigt allvar, kamrater. Nu lever vi ett land som har smittats av högervindarna från Europa, som har fört in ett extremt högerparti med rasistiska värderingar i Sveriges riksdag. Och det gör att nu hårdnar kampen. För ingen tar kampen mot rasisterna mer än vi. Men det är också så att den politiska höger som inte bygger på främlingsfientlighet och rasism också har stärkt sina positioner. Det gör också att vi får börja tänka på strategier för framtiden. För vi vill inte bli ett land där välfärden blir en plånboksfråga, där privatiseringarna fortsätter okontrollerat, där utförsäljningarna accelererar. Vi måste nu bygga utomparlamentariska rörelser för att hindra en sådan utveckling. Det är vår främsta uppgift. Det är det vi ska fixa nu. Och vi gör det inte ensamma. Vi har, även om vi inte har en majoritet av väljarna bakom oss, många, många allierade. Och de är blivit fler den här valrörelsen. Det är människor som arbetar ute på arbetsplatserna mot arbetsgivare som säger upp dem för att hyra in bemanningsföretag i stället. Det är människor som känner in på bara kroppen hur deras kön spelar en roll i underordningen i samhället. Hur deras sexualitet spelar en roll i underordningen i samhället. Hur deras etnicitet spelar en roll i underordning i samhället. De människorna är våra vänner och med dem ska vi bygga opposition.

Så vad gör vi nu då? En sak kan jag lova er, inte en vänsterpartist här inne eller ute i landet ger upp. Vi ger aldrig upp kampen för socialism, rättvisa, för antirasism, för antisexism. Vi fortsätter. Men det betyder, det betyder också att vi tar på oss ett stort ansvar. Det ansvaret är vi inte ensamma om. Varken utanför eller i parlamentet. Det ansvaret ska vi tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet ta som rödgrönt samarbete. Vi ska nämligen se till att etablera ett samarbete som opponerar mot högerpolitiken och som skapar en antirasistisk rörelse som förhindrar Sverigedemokraterna att få något som helst inflyttande över svensk politik.

Borta var den leende Ohlyn vi sett under valkampanjen, borta var den resonerande demokraten, nu handlade allt om KAMP. Att svenska folket röstat fel måste ordnas till, tydligen genom att "bygga utomparlamentariska rörelser. Men Ohly har ju redan såna. Vi har under många år sett Ohlys "kamrater" i AFA, Syndikalistera och andra vänstergrupper som i och med Ohlys tal blivit legitimerade. Bara dagar innan detta hade Ohly tagit avstånd från en del utomparlamentariska aktioner - men längre än så var visst inte minnet. Särskilt som man mist sin chans att få bli minister.

Jag tycker det är konstigt att han inte tvingats försvara sitt hyllande av den utomparlamentariska "kampen mot rasismen" när alla vet hur de autonoma grupperna kan fara fram när de ges en chans. Tänk hur det hade låtit i media om Åkesson efter att ha missat riksdagsspärren hållit ett liknande tal och sagt att "nu ska vi stärka den utomparlamentariska kampen mot invandringen". Kvällstidningarna och pk-Sverige hade fått en hjärnblödning. Men antidemokraten Lars Ohly får säga vad han vill.

Nu vet vi även att SDs web hackats och att 5700 namn på människor som kontaktat SD fått sina namn publicerade. Om det bara handlar om att offentliggöra en lista med folk som anmält intresse för eller att visa vilka som är medlemmar i en "mobbad" organisation är det ett klart antidemokratiskt syfte. Hade hacket avslöjat att Åkesson mfl hade fuskat med partibidrag, skrivit anonyma hotbrev etc hade man kunnat se hacket som ett där ändamålet helgar medlen - i stil med Climategate. Men att bara publicera (eventuella) sympatisörer visar prov på ett närmast bizzart dåligt omdöme och en total respektlöshet för demokratin.


Man måste nu ställa sig frågan vad som händer i förlängningen om/när idioterna i AFA mfl organisationer på grund av denna lista hotar, skadar eller stör någon som står på listan. DÅ blir konsekvenserna av hacket riktigt olustiga.

Allvarligt alltså.....det snackas om att kampen mot rasismen hårdnar. Tja, strategin verkar vara att inleda en kamp mot demokratin.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7821467.abUrsprungsartikel
Källa: Allvarligt alltså (importerat inlägg)

Inga kommentarer: