Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

söndag 5 september 2010

Mörkhyad försökte kidnappa baby

BORLÄNGE Då en mamma på shoppingtur i köpcentret Kupolen i Borlänge, ökänt för sin stora somaliska invandring, för ett kort ögonblick lämnade barnvagnen med sin dotter liggande i utan uppsikt upptäckte hon när hon vände sig tillbaka hur en okänd man rullade iväg med barnvagnen. Klockan var mellan 12.15 och 12.30 på fredagen då mamman, hennes treårige son och den 14-månader gamla dottern befann sig i köpcentrumets mellanplan.

Vi var på väg in till klädbutiken Vero Moda då treåringen sprang iväg till de små fyrhjulingar som Jula har uppställda i gången utanför sin butik, säger den chockade mamman.

Medan hon hämtade sonen, knappt tio meter bort, lämnade hon vagnen någon meter in i Vero Moda-butiken.

När jag vänder mig om för att gå tillbaka mot butiken får jag se hur en man är på väg att lämna butiken med barnvagnen, säger mamman.

Polisen ser ytterst allvarligt på händelsen och har satt in stora resurser för att lokalisera mannen, som kom undan efter att han blivit påkommen med kidnappningsförsöket. Köpcentret är utrustat med en stor mängd övervakningskameror av hög kvalitet, så man har stora förhoppningar att gärningsmannen fastnat på bild.

Vi ser mycket allvarligt på det här och vår kriminaljour kommer omedelbart att börja jobba med ärendet, säger Jan Barck, utredningsledare vid Borlängepolisen strax efter att händelsen kommit till deras kännedom.

Mamman beskriver mannen som mörkhyad, i 35 till 40-års åldern och klädd i jeans och en svart eller mörk jacka. Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som kan ha gjort några iakttagelser. Den som har något att tipsa om kan dygnet runt ringa det nationella numret 114 14.

dt.se

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: