Åsikterna uttryckta i denna samlingsblogg representerar varje enskild skribent,
och överensstämmer därmed ej nödvändigtvis med samtliga listade skribenter.

tisdag 7 september 2010

Kristdemokrat föredrar SD före S

MEDIA I en intervju med Blekinge Läns Tidning, säger Tommy Olsson (KD), Karlskronas kommunalråd, att han uppfattar de lokala Sverigedemokraterna som tydliga och hederliga, och att han föredrar Sverigedemokraterna före Socialdemokraterna. 

Nu har vi inte samarbetat med Sverigedemokraterna. Men Sverigedemokraterna har tydligare talat om vad de vill. Socialdemokraterna har oftare lagt krutet på att tala om att vi gör fel i mer tekniska frågor och inte så mycket vilken färdriktning man ska ta. Där har Sverigedemokraterna motiverat sig. De har bytt fot, men de har förklarat varför. Det har varit ett hederligare förhållningssätt.

Lyssna på intervjun här [SD omnämns 11:40 in i intervjun].

Naturligtvis anser Eva Buskas på Aftonbladet att den ståndpunkten är förkastlig och skriver, i en klassiskt betingad respons, att:

Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har en helt annan inställning till Sverigedemokraterna. Så sent som i förra veckan sa han i en intervju med Kyrkans tidning att:

– Deras politik bygger på en människosyn som är motsatsen till den kristna om alla människors lika värde – deras syn är att gradera människor.

Karlskrona styrs idag av en koalition mellan den borgerliga alliansen och Miljöpartiet. Koalitionen har tidigare fått kritik för att man gjort upp med Sverigedemokraterna i skolfrågor.

Eva Buskas, vars journalistiska gärning tycks vara uppfylld av att svartmåla SD varhelst hon kommer åt, skriver i ett annat inlägg på bloggen att Socialdemokraterna i Malmö anklagar SD för valfusk:

– Har du bestämt dig för vad du ska rösta på ännu, skämtade Mona Sahlin med Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) när de båda träffades i Malmö i dag.

– Nä, det står mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, jag vet inte vad det är för skillnad, svarade han ironiskt.

Men det ligger allvar bakom skämtet.

Enligt Socialdemokraterna i Malmö har S råkat ut för sabotage i vallokalerna för förtidsröstning i Rosengård.

– Jag har varit ute på ett antal möten där man har sagt att någon – om det nu är sverigedemokrater eller någon annan – har stoppat in Sverigedemokraternas valsedlar bland våra, säger Ilmar Reepalu.

Han uppger att han kontaktas av flera oroliga väljare som nu tror att de har röstat fel.

Alla behärskar inte svenska så bra att man klarar valinformationen och flera säger att man har väldigt svårt att se skillnad på valsedlarna. Man har alltid rätt att rösta tills vallokalerna stänger och det är den sista avlagda rösten som gäller. Det här är information vi måste få ut, säger han.

Av någon anledning bemödar sig inte Eva Buskas att nämna det faktum att omfattande valfusk drabbar SD runtomkring i landet precis varje dag. Men det hade kanske varit att begära för mycket av en journalist på Aftonbladet?

PrintFriendly Share/Bookmark
Ursprungsartikel
Källa: Politiskt Inkorrekt (medlem)

Inga kommentarer: